ASUS K501UW Notebook için SSD ve RAM tavsiyesi

James Gosling

Megapat
Makaleler
9
Daha fazla  
Merhabalar, hâlihazırda kullanmakta olduğum notebookun marka ve modeli, ASUS K501UW. 5400 RPM 1TB Bir HDD ve yanında 16 GB ne olduğunu bilmediğim bir SSD kullanıyor. Bunlara ek olarak notebook 12 GB frekansını tam olarak bilmediğim bir RAM'e sahip. Yük tamamen HDD'de olduğu için çok hantallaşmaya başladı. Bu sorundan ötürü ben SSD ve RAM takviyesi yapmak istiyorum.

CPU-Z Değerleri;
mainboard.PNG

memory.PNG

spdslot1.PNG

spdslot234.PNG

Slot 2, 3 ve 4 böyle gözüküyorlar.

Birtakım sorularım var:
- HDD'yi tamamen kaldırıp M2 500 GB SSD takmak bu notebook için uyumlu olur mu? Olmaz ise, SSD önerilerinizin linkini atarsanız çok sevinirim.
- RAMlerim 1x12 mi yoksa 1x8 + 1x4 GB mi?
- RAMlerimin frekansı tam olarak kaç?
- RAM frekansı arttırılabilir mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
DVD-R'ı çıkarıp HDD Caddy ile HDD'ni DVD-R yerine takabilirsin. Resmi sitede M2 slotunun olduğunu söylüyor.
Teşekkür ederim cevabınız için.

Bu uyumlu olur yani değil mi?

Ramlarin 2133 MHz, 8+4gb şeklinde takılmış ve 8gb olan modül anakarta lehimli diğer 4gb sökülebilir yapıda. 2 adet ram ve 1 adet M2 SSD slotu var olarak gözüküyor. Direk M2 SSD dopingi ile laptopunuza can verebilirsiniz. Ram konusunda ise eğer yükseltme yapmak istiyorsanız 4gb olan Rami 2. elden satmanın gerekir. Bir adet 8 GB ddr4 Cl15 2133mhz bir ram almanız gerekir. Şahsi fikrimi de ekliyim, şuanki 12gb ram laptobun kullanabileceği maks seviyede zaten. 12 GB ram veya 16 GB ram performansında bir değişime sebep olmaz. 12 GB ram kullanımını o laptopla aşman pek mümkün değil bu sebeple rame hiç dokunma. Ek olarak laptobu açıp M2 slotunun olduğundan emin olarak pariş ver lütfen. Asusun sitesinde M2 slotu var olarak yazsa da youtubeda izlediğim opencase videosunda M2 slotunu şahsen göremedim.
Ek olarak eğer almayı düşünüyorsan, 260pin yani laptop Rami aldığına dikkat et masaüstü ramleri ile farklılar.

Ramlarin 2133 MHz, 8+4gb şeklinde takılmış ve 8gb olan modül anakarta lehimli diğer 4gb sökülebilir yapıda. 2 adet ram ve 1 adet M2 SSD slotu var olarak gözüküyor. Direk M2 SSD dopingi ile laptopunuza can verebilirsiniz. Ram konusunda ise eğer yükseltme yapmak istiyorsanız 4gb olan Rami 2. elden satmanın gerekir. Bir adet 8 GB ddr4 Cl15 2133mhz bir ram almanız gerekir. Şahsi fikrimi de ekliyim, şuanki 12gb ram laptobun kullanabileceği maks seviyede zaten. 12 GB ram veya 16 GB ram performansında bir değişime sebep olmaz. 12 GB ram kullanımını o laptopla aşman pek mümkün değil bu sebeple rame hiç dokunma. Ek olarak laptobu açıp M2 slotunun olduğundan emin olarak pariş ver lütfen. Asusun sitesinde M2 slotu var olarak yazsa da youtubeda izlediğim opencase videosunda M2 slotunu şahsen göremedim.
Ek olarak eğer almayı düşünüyorsan, 260pin yani laptop Rami aldığına dikkat et masaüstü ramleri ile farklılar.
Çok teşekkürler
Hocam BIOS’tan takılı olan depolama cihazlarına baktım ve altta görmüş olduğunuz 16 GB SSD nin nvme m2 üzerinden takıldığını gördüm. Ancak ürün kodunu araştırdığımda ise sanki girişi biraz farklı gibi geldi bana
1B0C6D11-B72A-4FB0-85CB-0FC2E7A249B9.jpeg

F2DF424B-F5F9-4D63-89FD-BBE1FD802AC9.png

@AdemMK hocam bakar mısınız?

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı