Falcon, ben Suse programını kullanarak başarılı bir şekilde USB sürücüye yerleştirdim .raw dosyasını.
Eğer sen de bizim gibi Asus K52JC-EX393D modelli bilgisayara kurmaya çalışıyorsan, kurulumu tamamlayabilmek için şu aşamaları başarılı bir şekilde gerçekleştirmelisin:
* Windows kullanarak
PC'ye Mac OS X Mavericks Kurulumu - Technopat adresindeki makalede yer alan Suse Image Writer programını indir.
* .raw dosyasını seçip "Copy" butonuna tıklayın. Program sizin için diski Apple yüklemeye uygun disk haline getirecek ve .raw dosyasını diske yazacaktır.
* Kurulumda ekran kartı sorunları yaşadığımız için, Windows için TransMac programını indirip yönetici olarak çalıştırın.
* TransMac programında sol kısımda kullanacağınız flash diskinizi seçin ve açın. System > Library > Extension klasöründen NVDA* Kext'lerini, GeForce ve Intel HD Graphics Kext'lerini silin.
* Yukarıdaki makalede yer alan BIOS ayarlarını söylenilen şekilde yapılandırın.
Kurulumu takılmadan gerçekleştirebilirsiniz böylece.
Benim sorunum ise şu, yukarıda Falcon için yazdığım maddeleri kendim tek tek gerçekleştirerek kurmayı başardım.
Dual Boot Windows 8.1 ve Mavericks 10.9.1 Rehberi - Technopat
Burada anlatıldığı gibi kurdum. Clover dosyalarını doğru bir şekilde kopyaladım. HDD üzerinden boot ettim. Clover geldi, önümde Mac yüklediğim bölüm ve Windows kurulu olan bölüm geliyor. Buraya kadar sıkıntı yok. Fakat Mac yüklü bölüme gelip Enter'a basınca ekran yarım saniye gidip yine aynı ekrana geliyor. Bu sorunu nasıl aşabilirim? Cloverla ilgili bir sıkıntı var. Boot sırasında 1'e basarak kullandığım Chameleon Bootloader'da rahatlıkla boot edebiliyorum. Clover'ın bu sorununu nasıl çözebilirim?
Bir de Atheros AR9285 kext'ini buldum. Yükledim rahatlıkla çalıştı. Fakat sonraki yeniden başlatma esnasında bu kext hata verip boot'u engelledi. Mecburen her şeye yenidne başlayıp sıfırdan Mavericks yükledim. Acaba yanlış mı kuruyorum kext'i? Çalışan bir kext neden yeniden başlatınca sorun çıkarıyor?
Edit: Videoda anlatıldığı gibi kurulum diskindeki EFI klasöründeki dosyaları söylenilen şekilde kopyalamama rağmen bu durumla karşılaşıyorum.
Edit2: Evet gelişme kaydediyorum, Clover Bootloader'ı HDD'ye kurduktan sonra boot ekranında Clover'a erişebiliyorum fakat Mac kurulu bölüme tıkladığımda tepki vermiyordu Clover. Bilgisayarı şu şekilde boot edebildim:
*Bilgisayarın güç tuşuna bastım.
*Asus ve Intel logosunun kaybolmasından sonra sol üstte yanıp sönen imleçi görünce birkaç kez "1"e bastım. Sonrasında sanırım Mac'in Bios'u açıldı. Farklı bir Bios'tu kısacası. Bios'a girer girmez hiçbir şeye dokunmayıp "Continue..." seçeneğine tıkladım. Sonrasında kendimi tekrar Clover boot ekranında buldum. Mac yüklü bölüme tıkladım ve başarılı bir şekilde boot ettim bilgisayarımı.
Şimdi, sorun ve amatörce çözümü bu. Asıl ve profesyonel çözümüne nasıl ulaşabiliriz, o kısımda bilen bir kişinin yardımına ihtiyacım var.
Edit3: Dur durak bilmeden çalışmalara devam ediyoruz sayın seyirciler.
Az önce söylediğim şekilde boot edince harici mouse'umu kullanamıyorum. Zaten baştan beri touchpad'imi kullanamıyordum. Şimdi harici mouse da gitti. Hey Allahım