Asus K53SV Mavericks Chamelon Bootloader Sorunu

anticor

Megapat
Makaleler
3
Yer
Hatay
Daha fazla  
Meslek
UI/UX Designer
https://www.technopat.net/forum/mac-os-x/41030-mac-os-x-mavericks-10-9-1-raw-imaji.html Buradaki anlatılanlara göre kendi cihazıma mavericks yükledim. Usb kullanarak ve Chameleon bootloader ile kurdum. Kurarken disk izlencesinden bölüntülemeyi "GUID tek bölüntü" yaptım ve herşeyi normal olarak kurdum. Ve ardından chamelon kurulumunu yaptım. USB yi çıkarıp tekrar başlattım ve:
boot0:GPT
boot0:Test
boot0:GPT
boot0:error

Hatası ile karşılaştım. Usb yi tekrar takıp boot menüsünden usn yi seçerek açabiliyorum şu anda. Şimdi clover bootloader ile kurulumda hata alıp o nedenle chamelon ile kurdum ama usb olmadan nasıl açabilirim. Şu ana kadarki tek sorunum bu. Bunun da üstesinden gelir isem Başarılı Hackintosh olacak cihazım. Teşekkürler.

Yanımda video çekecek sadece telefonum var. Ve deneyeyim net görünüyor mu diye. Ama kurulumu aynen alttaki yazdığım gibi yaptım. Eksiksiz olarak altta yazdım.

1- USB ile mavericks yükledim https://www.technopat.net/forum/mac-os-x/41030-mac-os-x-mavericks-10-9-1-raw-imaji.html adresindeki yere göre. Yükleme sırasında Disk Utility'den hard diski GUID tek bölüntü yaptım ve Chamelon Bootloader "-v komutu" ile normal olarak kurdum
2- Chameloen bootloader yükleme - Bloglar - Technopat Forum işlemini gerçekleştirdim.
3- USB'yi çıkarıp tekrar başlattığımda yukarıdaki hatayı alıyordum ve bu sayfadaki @runonur arkadaşımızın dediği yöntemi yapmayı denedim: https://www.technopat.net/forum/mac-os-x/32083-cozuldu-mac-os-x-boot0-error-hatasi.html

4- Sonuç ;

eyMkjL.png

- - - Güncellendi - - -

Ve ek olarak Boot Error Trouble adrestekine göre resimdeki gibi olması gerekirken bende olmuyor. "Unmount" işlemi.

eject.png

eNqjmY.png

Kodun içerisinde turnak işareti olmamalı. Ana rehberde anlatan arkadaş vurgu yapmak için koymuş, kaldırdım.

Sonrasında Permission denied hatası almışsınız. Ne demek ? İzin reddedildi. Kod girmeden önce başına "sudo" ekleyin -tabi yine tırnak işaretleri olmadan :)

Şimdi de "Resource busy" kaynak meşgul hatası alıyorum.
Açaba nedeni Mavericksi kurduğum disk yani harddiski unmouth etmediğmden mi? Daha doğrusu edemediğimden mi? Muhtemelen öyle ama nasıl düzeltebilirim? Yukarda yazdığım gibi GUID ile tek bölüntü yapıp kurdum sorun ondan mı kaynaklanıyor acba? Masterboot olarak bölüntü yapsam ilk kurulumda düzelir mi?

xVLzaR.png

- - - Güncellendi - - -

Sanırım "Master boot" seçeneği ile tekrar kuracağım. Bir de öyle deneyelim. Başarılı olamadık gitti ya :(

boot0 sorununu çözdüm fakat bu sefer de usb olmadan boot oluyor ama açılmıyor. Chamelon'u sizin gösterdiğiniz ayarlarda kurdum. Başka bir bootloader mi kursam? Nasıl kurarım eğer öyle ise? Ve ek olarak sistemi kurarken clover bootloader ile hata alıdığım için chamelon ile kurdum.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

- - - Güncellendi - - -

Video da bunu ekleyebildim. Elimde video çekecek sadece telefon var. Şu bootloader sorununu da çözebilirsem elimden geldiğince kapsamlı bir sayfa açacağım. Birçok video çektim baştan kurulum yaparken. Bunlar ile ve yasal uygulama ve dosyalarla iyi birşey yapacağıma inanıyorum bilmeyenlere yardım açısından. Ama önce şu sorunu da halletmeyilim :)

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu video gizlidir. Bunu anlamadım. Videoyu mu göremiyorsunuz? Yani video da hata mı var? Bir de çözüm ayrıntılı şekilde yazacağım demiştim ve o nedenle yazmamıştım. Ama basitçe anlatayım.
1. olarak "boot1h" dosyasını Mavericks usb kurulum belleğimin içerisine attım. 2. olarak tekrar usb den kurulumu açtım ve yukardaki verilen işlemi uyguladım. Ayrıntılı istemiyorsunuz madem kısaca böyle.

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı