Asus K53SV upgrade etme

ONUR DÜNDAR

Hectopat
Daha fazla  
2,5 sene önce aldığım Asus K53sv model bilgisayarımda ram yükseltip en az 2-3 sene daha sorunsuz kullanmayı düşünüyorum. Bilgisayar fiyatlarının uçtuğunu ve şimdiki bilgisayarlardan çok da geri olmadığını düşündüğümde bana mantıklı geldi.

1-) İlk önce bu konuda görüşleriniz nelerdir ?
2-) 4gb+4gb mi olmalı, 8gb mi olmalı ?
3-) Mhz olarak 1600 mhz tercih etsem uyum sorunu yaşar mıyım ?
4-) Ssd gerekli mi, yoksa ssd almak bu bilgisayar için israf mıdır ?

İşlemci:Intel i7-2670QM 2,2Ghz
ok.gif
İşletim Sistemi:
Windows 7 Home Premıum
ok.gif
Bellek:
4 GB DDR3 1333 Mhz.
ok.gif
Sabit Disk:
750GB 5400 rpm sata
ok.gif
Ekran:
15.6" LED WXGA HD TFT Ekran (1366 x 768)
ok.gif
Ekran Kartı:
NVIDIA GeForce GT 540M 2GB ayrılmış bellek
[TBODY] [/TBODY]

Son düzenleyen: Moderatör:
1-) Yükseltme o sisteme iyi gider.
2-)Aynı marka çift kanal RAM her zaman daha iyidir.
3-)İntel 1600Mhz'yi öneriyor. Sorun yaşamassın.
4-)Sistemden maximum performans istiyorsan SSD şart. Şu anki HDD'nin RPM'si düşük. Bana göre o sisteme SSD fena olmaz.

8GB'lık herhangi bir RAM çalışmaz dersem sanırım rahatlayacaksın.
Özetle yukarda bahsettiğim mesele Kingston ya da başka bir marka kullanımı değil, GB miktarı.
O kısmı anladım , mevcut ram e ek olarak 4 gb lık kingston alırsam sorun çıkar mı demek istemiştim.Bu durumda markaların çalışma prensipleri olarak farkı var mı yok mu bilmiyorum çünkü.

Son düzenleme:
RAM eklerken diğer uygun RAM ile frekans, CAS ve voltaj değerlerinin aynı olmasına özen göstermen gerekir.
Bunu yaptığın durumlarda bile yeri geliyor çalışmayabiliyor, garantili işler değil. BIOS güncellemen en son 2011'de geldiğine göre o tarihlerden sonra çıkmış RAMlerden biraz daha uzak durmak iyi olabilir. Ama bu 2011 sonrası RAMler senin makinanda çalışmaz anlamına gelmiyor.

Kingstonlar genelde sorun çıkartmazlar, bendeki RAMler de K.

RAM eklerken diğer uygun RAM ile frekans, CAS ve voltaj değerlerinin aynı olmasına özen göstermen gerekir.
Bunu yaptığın durumlarda bile yeri geliyor çalışmayabiliyor, garantili işler değil. BIOS güncellemen en son 2011'de geldiğine göre o tarihlerden sonra çıkmış RAMlerden biraz daha uzak durmak iyi olabilir. Ama bu 2011 sonrası RAMler senin makinanda çalışmaz anlamına gelmiyor.

Kingstonlar genelde sorun çıkartmazlar, bendeki RAMler de K.
İlgin için teşekkürler.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı