ASUS K54C işlemci ve ekran kartı değişimi mümkün mü?

Bütçe
Ekran Kartı İçin Dahil Olmadan 1500TL

Yağız_Buğra

Hectopat
Daha fazla  
K54C (laptopun altına baktığımda hem K54C hem de X54C diyor galiba ikisi aynı) anakarta sahip bir laptopa sahibim ancak ekran kartı olmadığı için 4 GB RAM ile çok problem yaşıyorum çünkü 1.9GB RAM ekran kartı görevi yapıyor ve 1.9GB RAM 32MB ekran kartına denk geliyor ancak ben onun yerine 32MB ekran kartı takmak istesem takabilir miyim? İşlemcim ve RAM:
  • Intel Celeron B815 1.6GHz
  • RAM 1x4 DDR3 RAM 1333MHz.

Bir de bunun yanında i5 3210M ya da i3 3120M işlemci takıp RAM'imi 1600MHz 2x8GB RAM yaparsam en azından 64MB ya da 96MB ekran kartı görevi gören ve 2 GB'yi Windows kullandığı için sadece 1.6 GB RAM kullanmaktan kurtulabilir miyim?

Son düzenleme:
İşlemciniz soketli (değiştirilebilir) sistem ise, 2. nesil i3 veya i5 işlemciler takılabilir. Ancak oldukça giriş seviyesi bir cihaz olduğu için soketli sistem yoktur diye tahmin ediyorum.

Cihazı satıp, üstüne para ekleyip alternatiflere bakmanız daha doğru olacaktır.

İşlemciniz soketli (değiştirilebilir) sistem ise, 2. nesil i3 veya i5 işlemciler takılabilir. Ancak oldukça giriş seviyesi bir cihaz olduğu için soketli sistem yoktur diye tahmin ediyorum.

Cihazı satıp, üstüne para ekleyip alternatiflere bakmanız daha doğru olacaktır.

İşlemci soketi CPU-Z üzerinde 988B rPGA olarak gözüküyor bende biraz araştırdım i5-3210M sokete uygun olduğunu gördüm ancak emin olamadım o yüzden sordum bir de i5-3210M 1600MHz destekliyor bende DDR3 1600MHz 2x8GB RAM takmayı düşünüyorum eğer i5-3210M takabiliyorsam.

İşlemci soketi CPU-Z üzerinde 988B rPGA olarak gözüküyor bende biraz araştırdım i5-3210M sokete uygun olduğunu gördüm ancak emin olamadım o yüzden sordum bir de i5-3210M 1600MHz destekliyor bende DDR3 1600MHz 2x8GB RAM takmayı düşünüyorum eğer i5-3210M takabiliyorsam.
Cihazı açıp bakmanız lazım. Ancak o şekilde işlemci sökülebilir mi anlayabiliriz.

Aslında kontrol ettiğimde takacağım işlemci 32 şuankide sanırım 32 GB RAM destekliyor 2 slot var RAM için.

Eski Celeron mobil işlemcilerin neredeyse tamamı 8 GB RAM destekler. Ayrıyeten DDR3'de yanlışım varsa düzeltilsin ancak standart kullanıcı ürünlerinde slot başına desteklenen maksimum miktar 8 GB, yani işlemciniz 32 GB desteklese bile anakart üzerine slot başına 8 GB takabiliyorsunuz. Kontrol ettiğinizde elbette 2 slot var olarak görüyorsunuz çünkü cihaz içinde bir adet RAM onboard şekilde, yani RAM sök takı yapılabilen tek yuvası var. Kaldı ki sizin cihazınızda slot başına desteklenen miktar 4 GB ile sınırlı.

Dosya Ekleri

• images.jpg
    images.jpg
    8,6 KB · Görüntüleme: 56
  • images (1).jpg
    images (1).jpg
    9,3 KB · Görüntüleme: 47
Eski Celeron mobil işlemcilerin neredeyse tamamı 8 GB RAM destekler. Ayrıyeten DDR3'de yanlışım varsa düzeltilsin ancak standart kullanıcı ürünlerinde slot başına desteklenen maksimum miktar 8 GB, yani işlemciniz 32 GB desteklese bile anakart üzerine slot başına 8 GB takabiliyorsunuz. Kontrol ettiğinizde elbette 2 slot var olarak görüyorsunuz çünkü cihaz içinde bir adet RAM onboard şekilde, yani RAM sök takı yapılabilen tek yuvası var. Kaldı ki sizin cihazınızda slot başına desteklenen miktar 4 GB ile sınırlı.
Cevap için teşekkürler peki laptopu satıp masaüstüne geçsem daha iyi olarak ne alabilirim en azından CS:GO Valorant PES/Fifa bunlardan örneğin CS:GO ve PES oynayabiliceğim bir sistem ya da GTA5 PES veya sadece GTA5 oynayabileceğim bir masaüstü sistem alabilirmiyim? Alabilirsem ne alabilirim?
Cevap için teşekkürler peki laptopu satıp masaüstüne geçsem daha iyi olarak ne alabilirim en azından CS:GO Valorant PES/Fifa bunlardan örneğin CS:GO ve PES oynayabiliceğim bir sistem ya da GTA5 PES veya sadece GTA5 oynayabileceğim bir masaüstü sistem alabilirmiyim? Alabilirsem ne alabilirim?
Burda demek istediğim laptopumu satsam üzerine 1000-1500TL koysam ne alabileceğimi sormak. Yani CS:GO FİFA17/18 PES17/18 gibi oyunları kasmadan 60fps nasıl oynayabileceğim ya da sadece GTA 5 i en az 30fps nasıl oynayabiliceğim bir bilgisayar alabilirim.

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı