Asus K555UB HDD Caddy Boyutu Nedir?

Katılım
7 Kasım 2015
Mesajlar
63
Asus K555UB notebookum var. Optik sürücüyü çekip yerine SSD takmak istiyorum ama piyasada 2 farklı kızak var. 9,5mm ve 12,5 mm. Benim bilgisayarıma uygun olan kızak hangisi?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Bende cd sürücüyü söküp yerine harddisk taktım bayagi kullanışlı oldu. Yaşadığım bi kaç sorunu söyleyeyim belki benim bilgisayarla (Asus n550jv) alakalıdır.
1. Bildiğim kadarı ile kesin emin değilim ama cd sürücü nun bağlı olduğu port ile orijinal hd nin portunu hız kapasiteleri farklı. Rakamları ve birimi hatırlamıyorum ama CD sürücünün ki 2 gigabit/sn orijinal slotun hızı 4 gigabit/sn böyle bilseydi sanki.
Diğer bi sorun ise 2 disk te takılı iken format attığımda Windows boot efi bölümlerini oluşturmadı kaç kere denediysem bu şekilde oldu ve bazen bilgisayar açılırken herzaman olmadı bootable cihaz bulunamadı gibi uyarı verdi tekrar kapatıp açınca Windows normal bi şekilde başladı. format atarken sadece 1 disk takılıp format atınca o 500 mb lik bölümler falan oluşturdu. Daha sonra hdd yi taktım sorun olmadı.
Sonuç olarak tavsiyem ssd nin tam performansından yararlanmak icin ssd yi orijinal harddisk slotuna takın hdd yi cd sürücüye. Ve format atarken sizde olmaz belki ama Windows kurun sonra 2. Hdd takın
 
Öncelikle cevaplarınız için teşekkür ederim,
Bilgisayarıma uygun olan 9.5 mm hdd caddy satın aldım ve SSD yi orjinal harddisk slotuna taktım HDD yi caddy ye taktım sonra format attım hiçbir sıkıntı çıkmadı bilgisayar 2 diskide sorunsusz bir şekilde gördü şuan çok güzel çalışıyor yazılımlar ışık hızında açılıyor ve bilgisayarı açtığımda windows 8-10 saniye karşıma çıkıyor tek kelimeyle SSD performansı harika.
 
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı