Asus laptop BIOS güncelleme sonrası görüntü vermiyor

3lackbess

Hectopat
Katılım
29 Temmuz 2018
Mesajlar
424
Çözümler
5
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Makine Mühendisi
Merhaba, bilgisayarıma yeni bir SSD taktım ve bunun sonucunda sıfırdan format atıp temiz kurulum yaptım. Tüm driverleri yükledim ayrıca güncelleştirmeleri de yaptım. Sonra Asus'un ürün destek sayfasındaki driverlerin arasında BIOS da olduğu için BIOS'u da güncellemeye karar verdim.

Asus'un kendi sitesinde nasıl BIOS güncelleneceğine dair küçük bir rehber vardı, bu rehbere harfiyen uyup, benim laptobum için sunulan en güncel BIOS'u indirip kurdum. BIOS'u BIOS ayarlarına güncelledim ardından kurulum başladı. Kurulum %100 oldu ve yeniden başlatmak gerektiğine dair bir yazı çıktı bende kabul ettim. Bilgisayar kapandı yeniden açılır gibi oldu ancak bilgisayar çalıştığı halde ekranda herhangi bir değişim olmadı. Bilgisayar çalışıyordu fakat ekrana hiçbir görüntü gelmedi, sanki bilgisayar kapalı gibi simsiyah bir ekranla karşılaştım fakat bilgisayarin fanı çalışıyordu. Belki açılır yükleme yapılıyordu diye düşünerek 5-10 dk bekledim ancak değişen bir şey olmadı.

Daha sonra bilgisayarı Manuel olarak güç tuşundan kapattım ve yeniden başlattım fakat hiçbirşey değişmedi. Aynı şekilde bilgisayar çalışmaya başlıyor ancak görüntü gelmiyordu. Bunu bir, iki defa daha tekrarladım ama bir şey değişmedi. Forumlarda araştırdığım kadarıyla BIOS resetledigim zaman sorun düzeliyormus sanırım ama benim laptobumun anakartında ne BIOS pili var ne de jumper. Ne yapacağımı şaşırdım bilgisayarım açılmıyor ve BIOS'u nasıl sıfırlayacağım bilmiyorum.

Laptobumun modeli: Asus X505BP BR019

Şimdiden yardım eden herkese teşekkür ederim.
rsz_imag0092.jpg
rsz_imag0089.jpg
rsz_imag0090.jpg
rsz_imag0099.jpg
rsz_imag0091.jpg
rsz_imag0100.jpg
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba, hatırladığım kadarıyla bir parça yanmıştı ve bunu değiştirmem gerekmişti. 300-500 lira arasında bir masraf çıkmıştı. Size önerim, laptopu teknik servise götürün.
 

Geri
Yukarı