ASUS Laptop ile ASUS monitör Arasındaki Renk Farkı

suhamete

Centipat
Merhabalar,

Şuradaki konuyu okumakla birlikte aynı sorundan muzdarip miyim emin olamadığım için yazmak istedim. Sorunum Asus X541UJ model laptopumla Asus VS197DE monitörüm arasındaki renk farkıdır. Ancak link verdiğim konudaki gibi değil tam tersi yani monitörümdeki renkler çok daha güzel gelmektedir.

Çift ekran işlerimi yaptığım için iki ekranın tam ortasına bir YouTube videosu, bilgisayardaki bir video vs. açınca laptopumda renkler soluk, hafif kararık iken, monitördeki daha canlı ve güzel gelmektedir.

Laptopumdaki renklerin de monitörümdeki gibi olmasını istiyorum, yanlış bir şey mi istiyorum acaba? :) Nasıl yapabilirim?

Şimdiden teşekkürler.

Panel farklılığı nedeniyle renkler gözünüze farklı görünüyordur. Laptop ekranının renk ayarlarını değiştirmeyi deneyebilirsiniz.

Bunu eski laptopumda Intel grafik ayarları bölümünden yapıyordum. Harici ekran kartı varsa, oradaki menü üzerinden de halledebilirsiniz.

Panel farklılığı nedeniyle renkler gözünüze farklı görünüyordur. Laptop ekranının renk ayarlarını değiştirmeyi deneyebilirsiniz.

Bunu eski laptopumda Intel grafik ayarları bölümünden yapıyordum. Harici ekran kartı varsa, oradaki menü üzerinden de halledebilirsiniz.
Screenshot_2.png

Bu kısmı kastediyorsunuz her halde. Biraz kurcalayayım ayarları :) Teşekkürler yorumunuz için.

Harici ekran kartı var aslında ancak garantisinin bitimine 1-2 hafta kala servise vermiştim. Servisten gelince Nvidia 920mx ekran kartını aktif edememiştim. Her zamanki format sonrası driverlar yüklenirken ekran kartını bulamadı ve yüklenmedi driver. Süü-i zan etmek istemiyorum ama garantideki kişilerden şüphelenmiyor değilim :D

Belki üçüncü veya dördüncü olacak gene driverları az önce indirdim, deniyorum tekrardan emin olmak adına. Gülüyorum ama basit bir ekran kartını ya bozdular da geri verdiler ya da afedersiniz aldılar.

Screenshot_3.png

Bir şeyi yanlış mı yapıyorum acaba diyorum ama cevap bulamıyorum.

Asus Splendid Technology ile bunu yapabilirsin 👍

İndirdim, kurdum. Intel tarafında da Splendid ile de çözümü bulacağım inşallah :)

Teşekkürler cevabınız için.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı