ASUS laptopta fan sesi çok

LiteraryLucky

Kilopat
Yer
İstanbul Türkiye
Daha fazla  
Selam, Intel(R) Core(tm) i5-6200U CPU @ 2.30GHz 2.40 GHz, 8 GB RAM özellikleri bulunan eski bir laptopum var. Bunu iş yerinde aktif olarak kullanıyorum ve bana yeterli oluyor. Ancak fan sesi abartılı bir şekilde geliyor. Daha önceden internet üzerinden iki kez fan satın aldım, ilk taktığım hafta sessiz bir şekilde çalışmalarına rağmen ikinci haftaların başında ses çıkartmaya başladılar. Ayrıca işlemciye ve ekran kartına termal macun sürerek yeniledim.

Sorun neden hep aynı zamanlarda tekrar ediyor olabilir? Sorunu nasıl çözebilirim? Yardımcı olur musunuz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Genelde sorunu orijinal fanlar çözüyor. Piyasadaki çoğu yan sanayi diye tabi ettiğimiz fanlar çok kaliteli olmuyorlar maalesef. Daha kaliteli bir termal macun ile daha az ısınmasını sağlayarak fanları daha az devirde çalıştırabilirsiniz. Her laptopta çok işe yaramıyor gibi görünse de fanlı bir laptop standı belki 4 5 derece daha katkıda bulunabilir serinletmeye. Benim gözlemlediğim kadarıyla yeni işletim sistemleri veya yazılımlar eski nesil işlemcileri olması gerekenden daha fazla yoruyorlar ve yük bindiriyorlar. Bunun dışında internette laptopunun alt kasasına kendileri gerekli yerlerle matkapla delikler açan gördüm. Hatta eski bir Macbook Pro'yu bu şekilde 10 dereceye kadar daha serin çalıştırmışlardı. Bazen hava ile yeterince beslemek çok yardımcı olabiliyor. Dİkkat ederseniz fanla değil sıcaklıkla ilgili konuşuyorum çünkü fanlar da sıcaklıkla birlikte dibine kadar çalıştırılınca bozulma ihtimali daha çok artıyor. Doğru orantılı diyelim. Yeni fan alacaksanız olabildiğince kalitelisini almanızı öneririm.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı