ASUS m2a MVP anakart Phenom X4 9650 ile uyumlu mu?

Daha fazla  
Herkese selamlar. Elimde ASUS m2a MVP anakart var. Üzerinde de Athlon 64 X2 işlemci var. ASUS kendi sitesinde desteklediği işlemcileri belirtmiş, ancak kafamı karıştıran durum; Phenom X4 9850 listede olduğu halde, X4 9650 yok. Hatta X4 9850 olan 125W değere sahipken X4 9650 95W değerde. Önbellek konusunda ikisi de aynı. Hal böyle olunca desteklemesi gerekmez mi?

Güncel.

Son düzenleme:
Teorik olarak desteklemesi gerekiyor, çünkü TDP farkı (125W vs 95W) büyük değil ve işlemcilerin önbelleği de aynı. Denemeden kesin bir şey söylemek zor. Ama mantıken desteklemesi gerek.

Teorik olarak desteklemesi gerekiyor, çünkü TDP farkı (125W vs 95W) büyük değil ve işlemcilerin önbelleği de aynı. Denemeden kesin bir şey söylemek zor. Ama mantıken desteklemesi gerek.

Benim takacağım işlemci 95W, listede desteklediği işlemci 125W. Ayrıca çıkış senelerine baktım. İkisi de aynı sene aynı ay çıkmış ve diğer özelliklerde aynı.

Bu arada işlemciyi 200 TL gibi çok düşük bir fiyata aldım. Salı günü elimde olur muhtemelen. Yarın sabah kargoya verilecek. Geldiğinde burada yazarım destek verip vermediğini.

Son düzenleme:
Benim takacağım işlemci 95W, listede desteklediği işlemci 125W. Ayrıca çıkış senelerine baktım. İkisi de aynı sene aynı ay çıkmış ve diğer özelliklerde aynı.

Bu arada işlemciyi 200 TL gibi çok düşük bir fiyata aldım. Salı günü elimde olur muhtemelen. Yarın sabah kargoya verilecek. Geldiğinde burada yazarım destek verip vermediğini.
Haber bekliyorum o halde ben de merak ettim ama sorun yaşayacağını sanmıyorum.

Haber bekliyorum o halde ben de merak ettim ama sorun yaşayacağını sanmıyorum.

İşlemci geldi. Önce içindeki işlemci ile BIOS güncellemesi yaptım. Phenom 9650'yi taktım. Direkt tanıdı. Başka bir işlem yapmama gerek kalmadı. Şimdilik herhangi bir sorun yok :)

İşlemci geldi. Önce içindeki işlemci ile BIOS güncellemesi yaptım. Phenom 9650'yi taktım. Direkt tanıdı. Başka bir işlem yapmama gerek kalmadı. Şimdilik herhangi bir sorun yok :)
Senin adına sevindim. Hayırlı olsun.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı