Çözüldü ASUS M4A78l M-E anakarta RX 6500 XT takılır mı?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

founderkral

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba. Bozulan eski bir bilgisayarım var. Yakın zamanda bozuldu ve ekran kartı yandı. Eski nesil bir ekran kartı bulamadık ama verileri de kurtarmamiz gerekiyor. Bunun için sistemi idareten çalıştıracak ekran kartı lazım. Kendi bilgisayarimda olan RX6500 XT ekran kartını bu sisteme taksam çalışır mı? Ayrıca ekran kartına zarar gelir mi?

Eğer bu konuda yardımcı olabilirseniz diye ekstradan yazayım. Verileri kurtarmak için illa bu bilgisayarı çalıştırmama gerek olmadığını düşünebilirsiniz ama bu bilgisayara eski SSD mi takarken yaşadığım MBR, GPT farklılığından dolayı kendi sistemine bu SSD'yi takmam durumunda bilgilere erişemeyeceğimi biliyorum. Bu MBR tipini CMD üzerinde yazdığımız bir kodla GPT türüne geçirebiliyoruz. Bu geçişi yaparken verileri koruma yolu var mı?

Çözüm
Elbette takılır, darboğaz yapması sisteme zarar vermez. Verileri kurtarma amacıyla geçici olarak herhangi bir ekran kartını takabilirsin PSU yeterli olduğu sürece.
Elbette takılır, darboğaz yapması sisteme zarar vermez. Verileri kurtarma amacıyla geçici olarak herhangi bir ekran kartını takabilirsin PSU yeterli olduğu sürece.

Çözüm
Hocam zaten iki veri kurtarıp geri çıkaracağız. PSU 300 W ancak ekran kartını tam güçte kullanmayacağım icin sorun olacagini sanmıyorum. Aklıma takılan şey de ekran kartının zarar görüp görmeyeceği. Bir şey olur mu sizce?

300W eğer eli yüzü düzgün bir modelse RX 6500 XT için yeterlidir zaten. Ayrıca ekran kartını yüke sokmayacağın için yeterli gelir, merak etmeyin.

300W eğer eli yüzü düzgün bir modelse RX 6500 XT için yeterlidir zaten. Ayrıca ekran kartını yüke sokmayacağın için yeterli gelir, merak etmeyin.
Hocam peki MBR GPT geçişi hakkında bir fikriniz var mı? Bu anakart SSD'leri MBR olarak çalıştırıyor ancak kendi anakartım (Gigabyte A520 M-h) GPT olarak çalıştırıyor. Bahsi geçen SSD ilk başta Gigabyte olan anakarta takılıydı ve bu anakarta takıp bunda kullanmak istedim. Diğer bilgisayardan buna takınca SSD'yi bu bilgisayar SSD yokmus gibi davrandı. Format atayım dedim format atarken de bu diske atamazsınız fln dedi. Ben de uzun uzun araştırdım ve en son format ekranında CMD üzerinden MBR'ye geçiş yaptım. Bundan sonra SSD calismaya başladı. Bu değişim verileri siler mi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…