ASUS M5A78-M LX3 anakarta takılabilecek ekran kartları nelerdir?

Bütçe
0-1500

furkii06

Hectopat
Daha fazla  
Hayırlı akşamlar herkese. Anakartıma ekran kartı alacaktım (R9 270x) ama tanıdık bilgisayarcı 'bu senin PC'ye uymaz' dedi, ama internette uyuyor gözüküyor. İnternette de zaten detaylı verilmemiş. Sizden rica edeceğim şey bu anakarta Intel, AMD uyumlu ekran kartlarını güçsüzden güçlüye doğru sıralamanız.

Bir diğer husus da AC Origins, odyseys, Dying Light 1, evolve, NFS 2015 vs. aklıma gelmeyen oyunları açabilecek bir sistem topluyordum. Anakarta göre sistem dizdiğim için beni 2 sene idare edecek ve artık CS:GO'dan başka bir oyun açabilecek sistem istedim. FX 8300, 8 GB RAM, 500W PSU (ve başlıktaki anakart) var. En fazla 1500 lira bütçeyle en uygun, en güçlü ekran kartı modeli arıyorum. Tavsiyelerinizi bekliyorum, teşekkürler.

Sarı siteye baktım biraz, 1500TL'ye kadar;
R9 270X'ler var, ama PSU ucu ucuna yetiyor.
Yine GTX 1050'ler var ama Ti değil, belki ona da bakılabilir.
RX460'ler var o da güzeldir.
R7 370'ler var,
Birçok kart var ama bunlar varken diğerlerine bakılmaz diye düşünüyorum.

Bu saydıklarımla bir sorun olmaz ama 2. el olduğu için sağlam olduğundan emin olman lazım.

Sıfır olarak ise bütçene uygun GT1030 var sadece. 1100TL civarlarına.
edit: 1100TL'de hayal olmuş, düzgün bir GT1030 1300tl civarlarından başlıyor artık.

Son düzenleme:
Sıfır olarak ise bütçene uygun GT1030 var sadece. 1100TL civarlarına.

Linkini alabilir miyim kanka?

Bilgisayarcılar boş konuşuyor X58 sistemde RTX kart kullanıyorum. Şanslıysan 1050 bulunur ama insanlar da fiyat artırmaya başladı dolar artıyor diye. Eli çabuk tutmak lazım.

Aynen öyle, 2 sene önce 8 bine RTX 2060'lı sistem alacaktım olmadı, geçen sene idareden APU alayım dedim olmadı, şimdi idare edecek bir sistem dizicem artık. Kimseyi dinlemeden masrafımı yapıyorum.
Bu arada sen hangi ekran kartını önerirsin?

Linkini alabilir miyim kanka?

GT1030'lar uçmuş gitmiş, vallahi hiç bulaşma derim. GDDR4 olanları yine 1100TL civarı falan ama değmez o karta. Bir ara sürekli önerilen MSI GT 1030 Aero ITX de 1600TL olmuş, sen bence odediğin R9 270X'e bir bak derim :)

Yani 2. el alacağın R9 270x, GTX 1050 ya da RX460 falan bu GT1030'dan kat kat daha iyi sayılır.

Kendi kullandığım ASUS Dual RX 460 OC 2 GB modeli de önerirdim normalde, fazlasıyla işimi görüyor ama pek fazla bulunmuyor etrafta. Yine de OEM haricinde herhangi bir RX460'a da bakabilirsin. Az güç tüketiyor ve hakkını veriyor.

Bulunabilirse 1050 olabilir ama zor. 4 GB RX460'lar da olabilir güzel karttır.
GT1030'lar uçmuş gitmiş, vallahi hiç bulaşma derim. GDDR4 olanları yine 1100TL civarı falan ama değmez o karta. Bir ara sürekli önerilen MSI GT 1030 Aero ITX de 1600TL olmuş, sen bence odediğin R9 270X'e bir bak derim :)

Yani 2. el alacağın R9 270X, GTX 1050 ya da RX460 falan bu GT1030'dan kat kat daha iyi sayılır.

Kendi kullandığım ASUS Dual RX 460 OC 2 GB modeli de önerirdim normalde, fazlasıyla işimi görüyor ama pek fazla bulunmuyor etrafta. Yine de OEM haricinde herhangi bir RX460'a da bakabilirsin. Az güç tüketiyor ve hakkını veriyor.

Eyvallah, kafamda R9 270X-290, R7 370 vardı onlarda kesinleştim. Dediğim oyunlarda açmamazlık veya bilgisayarcı çok kafamı karıştırdı :D onun dediği gibi uyuşmamazlık, darboğaz olur mu? Bunu çok sordum kusura bakmayın ama eski kartlara 1000 lira veriyoruz, az para değil emin olmak istedim:').

Eyvallah, kafamda R9 270X-290, R7 370 vardı onlarda kesinleştim. Dediğim oyunlarda açmamazlık veya bilgisayarcı çok kafamı karıştırdı :D onun dediği gibi uyuşmamazlık, darboğaz olur mu? Bunu çok sordum kusura bakmayın ama eski kartlara 1000 lira veriyoruz, az para değil emin olmak istedim:').

Açmamazlık etmez, DX12 desteği var, bir sorun olmaz ama sadece ekran kartına yazılım güncellemesi almazsınız. Onun haricinde darboğaz olmaz ama R9 290'a hiç bakmayın, güç kaynağınız yetmiyor onun için. Tam bir elektrik canavarı. Güncel oyunların da büyük bir kısmını düşük-orta ayarlarda oynatabilecek kartlar.

Sadece sorunsuz bir kart aldığınızdan emin olun yeter.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı