Anakartımın faz yapısı 3+1 , çarpan x20- 4.00 GHz voltaj vermeden geldim bu değere. Daha fazlasını yapamam sanırım O.C işlerinden korkuyorum fazla yapınca.Elbette, şuan ben de o şekilde kullanıyorum. 1600 yapmamın bana bir faydası olmayacak desem yeridir.
İşlemcine falan OC yapmayı dene derim, o zaman az çok bir fark görürsün.
Sizce kaç GHz yapmalıyım en fazla ? Birazda Voltaj vermeyi açıklar mısınız? (Soğutucu HYPER 212X)Voltajsız daha yukarı çıkamazsınız diye tahmin ediyorum.
4,2 ve üzeri için voltaj ve harici bir soğutucu gerekiyor.
Hocam dediğiniz şekilde BİOS' tan CPU Ratio' yu 4400 MHz' ye çıkardım, F-10 ile save yaptım, bilgisayar kendini yeniden başlattı, bende voltaj vermek için tekrar BİOS' a girdim. Ama CPU Over Voltage seçeneğindeki AUTO yazısını değiştiremedim.Açıkçası o işlemci - anakart ve soğutucu ile genelde çok rahat 4,4GHZ'ye çıkılabiliyor.
Şuan ben M5A97 - 4100 - TT Contac30 ile 4,6GHZ stabil kullanıyorum, daha ötesine gitmeyi çok denesem de başaramadım, demek ki elimdeki işlemcinin sınırı da buymuş.
Elimde tam da sana göre bir rehber var. Çok işine yarayacak, atlamadan okursan çok şey öğrenirsin.
Voltaj vermen sandığın kadar korkulacak bir şey değildir, 2 tane ayarı değiştiriyorsun altı üstüVirgülü nerede koyacağını bildikten sonra sıkıntı yok. 1,44 yerine 14,4 yazmazsın herhalde değil mi?
FX 4100 4.4 GHZ Overclock Rehberi
Hocam voltajın nasıl arttırıldığını öğrendim de benim anakartım ile sizinkinin arayüzü arasında bayağı fark var.Rehberi okumanız gerektiğini bastıra bastıra söylediğim halde neden parça parça yapıyorsunuz
Rehberin alt kısımlarına inerseniz voltaj kısmına gelindiğinde Manuel moda geçilmesi gerektiği yazıyor.
Eki Görüntüle 33119
Sizce stabil midir ? Bu arada Core Voltage yükselip düşüyor bunda sıkıntı var mıdır ?Öncelikle AMD Turbo Core teknolojisini otomatikten kapalıya alıyorsun.
CPU/NB frekans değerine 1,31 yazıyorsun.
CPU voltajına ise 1,44 yazıyorsun.
Ayarların tümünü görebilirsem daha iyi olur, güç tasarrufu modları gibi 1-2 ufak ayar daha var.