Asus M5a78l Mlx V2 Ram Overclock

Öncelikle Speccy programını kullanmayı bırak veya en güncel sürümünü dene, yine 6 derece gibi değerler alırsan kaldır.
Sıcaklıkları AIDA64 Extreme Edition'un en güncel sürümünü kullanarak kontrol et ve mutlaka kendi sitesinden indir deneme sürümünü.
Yaptığın ayarlamalar gerçekleşmiş, CPU/NB frekans hızını tekrardan otomatiğe al çünkü ben onu CPU/NB voltaj değeri sandım.

Ve stabil olup olmadığını anlamak için Prime95 isimli programı indir. 32-64 bit versiyonuna dikkat et yoksa yanlış sonuçlar alabilirsin. Neticede aşağıdaki gibi bir görsel sunabilirsen stabil kalmış diyebilirim.
Aşağıdaki görsel benim sistemime ait, FX4100 işlemci ile 4,4GHZ hıza çıkılmış.

5m4cpb9.jpg

Öncelikle Speccy programını kullanmayı bırak veya en güncel sürümünü dene, yine 6 derece gibi değerler alırsan kaldır.
Sıcaklıkları AIDA64 Extreme Edition'un en güncel sürümünü kullanarak kontrol et ve mutlaka kendi sitesinden indir deneme sürümünü.
Yaptığın ayarlamalar gerçekleşmiş, CPU/NB frekans hızını tekrardan otomatiğe al çünkü ben onu CPU/NB voltaj değeri sandım.

Ve stabil olup olmadığını anlamak için Prime95 isimli programı indir. 32-64 bit versiyonuna dikkat et yoksa yanlış sonuçlar alabilirsin. Neticede aşağıdaki gibi bir görsel sunabilirsen stabil kalmış diyebilirim.
Aşağıdaki görsel benim sistemime ait, FX4100 işlemci ile 4,4GHZ hıza çıkılmış.

Eki Görüntüle 33131
Just Stress test dedim ve böyle sonuçlar çıktı birde siz bakın.

Dosya Ekleri

• bandicam 2014-11-21 13-29-26-200.jpg
    bandicam 2014-11-21 13-29-26-200.jpg
    210,6 KB · Görüntüleme: 338
İşte bu testi 1 dakika değil 1 saat çalıştırın.
Bu işlemi yaparken işlemciniz maxsimum sıcaklık değerine ulaşacaktır, soğutucunuz iyi olduğu için 60 dereceyi geçmez diye tahmin ediyorum.

Son olarak bir pencere daha açıp AIDA64 Extreme programından Algılayıcı kısmını gösterin. İşlemcinin kaç dereceye çıktığını görelim.

İşte bu testi 1 dakika değil 1 saat çalıştırın.
Bu işlemi yaparken işlemciniz maxsimum sıcaklık değerine ulaşacaktır, soğutucunuz iyi olduğu için 60 dereceyi geçmez diye tahmin ediyorum.

Son olarak bir pencere daha açıp AIDA64 Extreme programından Algılayıcı kısmını gösterin. İşlemcinin kaç dereceye çıktığını görelim.
Test sırasında Youtube' den video izlersem sorun olur mu ?

Evet şimdik olmuş, 1 saati aşkın test etmişsiniz ve sıcaklık 51 derece gözüküyor, gayet güzel.
Yalnızca Prime95 penceresinde yalnızca 1.2 ve 2. çekirdeği görebiliyorum.
Diğer çekirdeklerde eror vermediyse sıkıntı yok.

Evet şimdik olmuş, 1 saati aşkın test etmişsiniz ve sıcaklık 51 derece gözüküyor, gayet güzel.
Yalnızca Prime95 penceresinde yalnızca 1.2 ve 2. çekirdeği görebiliyorum.
Diğer çekirdeklerde eror vermediyse sıkıntı yok.
Neden göstermemiş olabilir ?

Evet hocam büyüttüm buyrun. Şimdi sorun yok değil mi ? 1 saatlik test sırasında en fazla 51 derece bu da normal, o zaman o.c başarılı mı olmuş demektir? Siz ne düşünüyorsunuz ? Mavi ekran, donma , kapanma gibi sorun görmedim.

Dosya Ekleri

• bandicam 2014-11-21 19-31-21-552.jpg
    bandicam 2014-11-21 19-31-21-552.jpg
    160 KB · Görüntüleme: 316
  • bandicam 2014-11-21 19-36-27-792.jpg
    bandicam 2014-11-21 19-36-27-792.jpg
    66,8 KB · Görüntüleme: 358
Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı