ASUS M5A87 RAM uyumluluğu ve AM3+ işlemci desteği?

metcaZ

Hectopat
PC'yi ilk topladığımda fark etmedim ama sonradan fark ettim ki 1 tane ram slotumu işlemci soğutucum yiyor ve oraya RAM takmam imkansız durumda. Şuan PC'de 2 x 4 GB Corsair Vengeance 1600 MHz RAM var. Recep abinin bir videosunda RAM'leri aynı renkteki slotlara takmanın önemli olduğunu ve sorun çıkmaması için bunun gerekli olduğunu söylemişti. Şimdi ben 2 RAM'i aynı renklere taktım, aralarında 1 boşluk var, anca oraya takabilirim yeni bir RAM'i. Sizce yeni bir RAM almalı mıyım boş slota? Bir sorun çıkartır mı? Diğer RAM'lerle uyumsuzluk falan?

Anakartım ASUS M5A87 modeli.

Anakartım sanırım AM3+ destekliyor fakat, bu yeni Bulldozer işlemciler çıkmadan evel üretilmiş. Şuan Phenom X4 965'im var. Onu Bulldozer serisinden birisiyle değiştirirsem anakartım destekler mi, sorun yaşar mıyım? Bir de yeni bir soğutucu almama gerek kalır mı?

Şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Öncelikle RAM'leri anakartındaki 2. ve 4. slotlara takarsan sorun çıkmaz. Sonra, BullDozer işlemcileri destekler. Ufak bir BIOS güncellemesi ile destekler. Yeni soğutucu almana gerek yoktur.

2. ve 4. slotlara taktım RAM'leri. Bir tane daha RAM alıp 3. slota takmak istiyorum. İşte burada bir problem olur mu diye merak ediyorum.

Aslında bellekleri mavi slotlara takman gerek. Ama madem olmuyor, siyahlar da olur. 8 GB RAM var demişsin. 8 GB RAM varsa daha fazla RAM takmak tamamen gereksiz olacaktır. Zaten aynı marka model takmazsan Mert'in de dediği gibi hem çift kanal mimariyi bozarsın, hem de bu bellekler uyumlu çalışmayabilir.

Aynı marka model RAM alıcağım ama işte 3 tane olacak. O sefer de sorun olur mu?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…