Asus M5A97 EPU Auto Modu Hakkında

Mertcan Şener

Hectopat
Merhaba Arkadaşlar.
Xpredator 8 Fan takılı kasamda. AMD FX 8350 İşlemcim 24 saattir açık. Şu an 42 dereceydi. EPU Modundan Autoyu seçtim, 32 dereceye düştü. Bu EPU Modunda Autoyu seçmem bana performans kaybı yaşatır mı acaba? Mantıklı düşününce performans gerektiren yerde işlemci performansını ve fan rpm'lerini de otomatik olarak artıracaktır auto modda olduğu için. Epu High Performance modumu daha performanslı ve mantıklı yoksa Auto modumu?

Performans düşecektir Auto modu en iyisi, işlemciyi yerine göre ayarlar oyunda tam çalıştırır işlemciyi masaüstünde az performansda çalıştırır.

Mesela sen işlemci performansını en alt olarak ayarladın oyunlarda da az performans verecek masaüstünde de, veya performansını en üst olarak ayarladın oyunlarda da tam performans verip ısınacak masaüstünde de.

O nedenle Auto seçeneği en iyisidir.

Aynı anakartı kullanıyoruz. EPU moduna pek gerek duymuyorum zaten. Auto'da işlemci frekans hızlarını da otomatik ayarlar.
Bu nedenle işlemci gereksiz yere ısınmaz. Ben 4.4 GHZ OC ve auto olarak kullanıyorum.

Ayrıca bu tür işler için Al Suite ll var. Tek bir pakette tüm programlar birleştirilmiş. Hoşuna gidecektir, dene.
Bahsettiğin tüm modlar ve fan xpert gibi programlar var.

https://www.technopat.net/forum/sistem-araclari/7865-asus-ai-suite-ii.html

Uyarı! Bu konu 13 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı