ASUS M5A97 EVO R2.0 İşlemci ve RAM Tavsiyesi

sneaks

Kilopat
Katılım
1 Şubat 2013
Mesajlar
319
  • AMD M5A97 Evo R2.0 AMD970 DDR3 8CH ESdo
  • GIGABYTE GeForce GTX 1050 Ti
  • Kingston 8GB HyperX DDR3 1600MHz (2x4 GB)
  • AMD FX-Series X6 6100 SixCore 3.3 GHz 14MB
  • Seagate 1 TB 7200 Rpm Sata3 NCQ 64 M
  • Asus TAB72 700W
Sistemim 5 yıllık(ekran kartı hariç) her ne kadar memnun olsam da işlemcimde ısınma sorunu olmaya başladı( muhtelemeln gerek termal macının eskimesi gerekse kasanın tek fanlı olması sebebiyle ) ve ayriyeten eskimesiyle birlikte işlemcimi değiştirmeye karar verdim. Ayriyeten 8GB RAM minimum 16 GB yapmak istiyorum.

Bunun için fiyat/performans şeklinde olacak işlemci ve RAM önerileriniz nelerdir ? Şimdiden teşekkürler.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Çok eski platform. Eski sistemdeki anakart+işlemci+RAM'ı satıp, üstüne bütçenizi katıp, paranızın yettiği güncel bir sistem alırsanız paranızı boşa harcamamış olursunuz. Hatta bütçeniz dual DDR4 almaya yetiyorsa mükemmel olur.
 
Maalesef belirli sebeplerden dolayı yakın zamanda yeni PC toplamayacağım. 1 sene sonra mezun olup taşınacak olmam ve doların yükselmesi bunlardan sadece bir kaçı. Dolayısıyla mevcut sistem için idare edebilecek işlemci ya da ram önerebilirseniz sevinirim
 
Ben illa yenileme değil, yükseltme yapacağım diyorsunuz. AM3 platformu yıllardır kesinlikle üstüne para yatırılmaması gereken ve verdiğiniz paranın hakkını alamayacağınız bir platform. İşlemci yükseltmesinden fark almanız için FX-8000 serisi uygun bir işlemci (FX-8300 ya da üstü) ve 8GB HyperX DDR3 1600MHz yani mevcut RAM'larınızla aynı 2 modül 4GB DDR3 1600 Mhz RAM almalısınız. 4 DIM birden dolacak. Fakat AM3+ platformu dual kanal RAM desteği ile geliyor gibi görünür ancak tek modül RAM kullanmıyorsanız sonradan eklenenlerle dual bile olsa performans düşürür... (Edit: Bu performans düşüşü ancak benchmarklarla ölçülebilir bir düşütür. Bilgisayarda hissedilebilir bir yavaşlama sağlamaz.)
 
Merhabalar 2-3 saat önce şansızlık eseri hddim de fiziksel hasar oluştu ve bunun üzerine geliştirme fikrimi değiştirip güncel bir sistem alma kararı verdim.

Hali hazırda 1300 TL'ye sahibim ve tahminim yanlışsa düzeltin yukarıdaki anakart , işlemci ve ramleri yaklaşık bir 1000 TL'ye satabilirim. Toplamda 2300 TL ekran kartı hariç ( mevcut 1050 ti kartımı kullanacağım)diğer gerekli bileşenleri hdd,ssd,kasa,anakart,işlemci, ram vb. almak yeter li midir ?
 

Çok teşekkürler, kasada power olmadığına göre eski kasamdaki 7000w lık powerı söküp yenisine takacağım yanlış mıyım ? Ayrıca HDD yi çıkarıp bütçeyi biraz artırıp 1 TB SSD takmam mümkün müdür ?

bu arada eski kasadaki ram , anakart ve işlemciyi sizce 2. elden ne kadara satabilirim ?
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…