M5A97 Evo R2.0 ve FX6300 Sistem için RAM tavsiyesi

Mithrandir59

Hectopat
Yer
İstanbul
Değerli Sosyal Merhabalar,
Sistemim;
AMD FX 6300
ASUS M5A97 Evo R2 anakart
MSI GTX 1050 Ti 4 GB
Cougar 750W 80+Gold PSU
G.Skill Sniper DDR3 2x4GB, 1600MHz, CL9 bellek
Mevcut RAM:

Mevcut sistemime RAM eklemesi yapmak istiyorum lakin pek fazla DDR3 CL9 1600MHz RAM bulamıyorum piyasada. Görüşlere açığım, kıymetli yorumlarınızı bekliyorum.

Bilgisayarlarımız neredeyse aynı. 1866MHz öneriyorum ben. Eğer bulamazsanız 1600MHz alıp BIOS'dan 1866'ya çekin binevi overclock olacak ama sorun yapmaz. CL değeri render yapmıyorsan çok önemli değil. Aynı model olmasına dikkat et. Bende G.Skill Blue DDR3 1600MHz 8x2 var. Ama 1866 hızında.

Bilgisayarlarımız neredeyse aynı. 1866MHz öneriyorum ben. Eğer bulamazsanız 1600MHz alıp BIOS'dan 1866'ya çekin binevi overclock olacak ama sorun yapmaz. CL değeri render yapmıyorsan çok önemli değil. Aynı model olmasına dikkat et. Bende G.Skill Blue DDR3 1600MHz 8x2 var. Ama 1866 hızında.
Frekans hızı ve CL problem olacak mıdır? Ayrıca sniper modele ripjaws model taksam sorun olur mu veya farklı bir marka olarak mesela kingston hyperx takabilir miyim?
Bios ayarları ile uğraşmak istemiyorum risk almak da istemiyorum.
Ayrıca mevcut ramlere ekleme yapmak istiyorum birlikte kullanacağım yani yanlış anlaşılmasın o yüzden soruyorum.
Teşekkürler.

Frekans hızı ve CL tutsun aynı markada sorun olmaz. Diğerlerinde de olmaz ama imkan varken mümkünse aynısını al. 1600'de iyidir birşey olmaz. O zaman gene 4x2 CL 9 1600MHz alman lazım. Sakın tek modül alma.

Frekans hızı ve CL tutsun aynı markada sorun olmaz. Diğerlerinde de olmaz ama imkan varken mümkünse aynısını al. 1600'de iyidir birşey olmaz. O zaman gene 4x2 CL 9 1600MHz alman lazım. Sakın tek modül alma.
Piyasada cl9 1600 bulamıyorum , kasamdakileri söküp 2 tane asağıdakınden alıp taksam uyar mı?

Ya da 2 x 4 olarak alsam uyumlu olur mevcuttaki gskill ramlerimle? Asagidaki cl10 benimkiler cl9 .

Arkadaşlar konu hakkında yardımcı olabilir misiniz , eski Gen olduğu için urun bulmakta zorlanıyorum onerileriniz var mıdır , Boss Bilişim sitesinde çok seçenek var ama yasaklı siteydi sanırım bana da güven vermedi.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı