Asus M5A97 R2.0 Donma Sorunu

byrupi

Kilopat
Makaleler
3
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Meslek
Soğutma ve İklimlendirme
Herkese Selamlar...

Fx 6300 işlemci ile kullanmakta olduğum M5A97 anakart aniden donup kalıyor. Mavi ekran almıyorum. Bu durum overclock yaptığım zaman oluyor. 4.4 Ghz hızda da aynı sorun, 4.5 ve 4.6 ghz dede aynı sorun mevcut.

Sistem stabil. 3 saat 30 dakikalık prime95 testi yaptım. Sorun acaba kullanmakta olduğum Kingston 4 Gb CL10 1600 mhz soğutucusuz bellekte mi ? Öncesinde ara ara Al Suite programı bildiri veriyordu ısı, voltaj vs. hataları. Program kaynaklı sorundur diye kapatmıştık konuyu.

FX 6300 4.6 Ghz Stabilite Test 1 Voltajlar 3.30 dk.jpg FX 6300 4.6 Ghz Stabilite Test 3.30 dk.jpg

Merhaba arkadaşım bende de M5A97 LE R2.o anakart var. Bende oc yaparken aynı sorunu yaşadım. Fakat sen oc yapılmış durumdayken prime 95 yaptığında mı stabil olduğunu söyluyorsun yoksa oc siz durumda mı ? Eğer oc yaptığın sırada oluşuyorsa ben sorunu voltaj arttırarak çözmüştüm. O zaman donmalar kesildi. Fakat bu doğru bir şey mi bilmiyorum bilenler çıkacaktır elbet bekleyelim bakalım :)

Son düzenleme:
Overclocklu prime95 testi yaptım tabiki. Konuda 2 adet fotoğraf ekli. Bakabilirsiniz.

Kusura bakmayın fotoğrafları görmemişim. Peki bu donmalar ne zaman oluyor ? Yani testi yapmışsın bir sorun çıkmamış ondan soruyorum ne zaman donuyor ?

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı