ASUS M5A97 RAM Upgrade ile Performans Artışı

Makaleler
34
Yer
İstanbul/Üsküdar
Daha fazla  
Meslek
Active Directory - Security Uzmanı
Profil Kapağı
1522600635
Arkadaşlar ASUS M5A97 anakart kullanıyorum ve 4 adet RAM slot yuvasına sahibim.
AMD FX 4100 BULLDOZER işlemci kullanıyorum.
Hi-Level in çift modül 1333 mhz toplamda 4 GB ramini kullanıyorum.

Diyorum ki ben bu ramleri 8 GB yapsam. Aynı çift modülden bir adet daha alayım dedim ilk öce. Sonra da ramlerin mhz sini de yükseltmek geldi aklıma.

Aynı anda hem 1333 mhz hemde 1866 mhz ram kullanabilir miyim ? Fazladan para verip 1333 leri de 1866 yapmalı mıyım ?

Yoksa 1 tane daha 4 GB çift modül 1333 mhz ram daha mı almalıyım ?

En önemliside şu : 4GB 1333 MHz'den 8 GB 1866 mhz olunca ne kadar fark olacak.

Ben sistemin genelini hızlanmasını istiyorum. Sistemin çok çabuk tepki vermesini filen. Önerilerinizi ve düşüncelerini bekliyorum.

1866 mhz yapınca bulldozer serisi işlemcimden aldığım performans ne kadar artacak ?

RAM ekleyemezsin, aynı marka model bile alsan kit olmayan RAM ler uyum sorunu çıkarabilir. RAM miktarını yükseltmek için diğer RAM'leri çıkarman gerek.

1333 Mhz'den 1866 Mhz'e geçmek Buldozer işlemcilerde baya fark yaratır. Gözle görülür bir fark yaratır... Ama Intel işlemcilerde en ufak bir fark bile olmaz.

Hem GB miktarını yükseltmek, hemde Mhz değerini yükseltmek için dier RAM'leri çıkarman gerek. Yenisini aldığın zaman yanına takamazsın.

RAM ekleyemezsin, aynı marka model bile alsan kit olmayan RAM ler uyum sorunu çıkarabilir. RAM miktarını yükseltmek için diğer RAM'leri çıkarman gerek.

1333 Mhz'den 1866 Mhz'e geçmek Buldozer işlemcilerde baya fark yaratır. Gözle görülür bir fark yaratır... Ama Intel işlemcilerde en ufak bir fark bile olmaz.

Hem GB miktarını yükseltmek, hemde Mhz değerini yükseltmek için diğer RAM'leri çıkarman gerek. Yenisini aldığın zaman yanına takamazsın.

Performans konusuna katılmıyorum ve çok fark olacağını sanmıyorum. Tavsiyem var olan bellekleri satıp alacaksa 8 GB Kit almasıdır fakat 4 GB'tan 8 GB'a geçiş performansta kesinlikle gözle görülür fark yaratmaz.

Eğer almadıysan SSD al RAM yerine. O zaman uçuşa geçersin işte.

60 GB SSD 153 TL

VATAN COMPUTER - OCZ - 60GB Agility 3 Serisi Sata 3.0 SSD ( 525MB Okuma/ 475MB Yazma) - Solid State Disk

2x4 1866 RAM 153 TL

Kingston HyperX 8GB (2x4GB) DDR3 1866MHz CL9 Ram KHX1866C9D3K2/8G - Bilgisayar - Hepsiburada.com
Y
aklaşık olarak düşündüğün masrafa SSD alabiliyorsun.

Bende 60 GB (yaklaşık 55 GB görüyor) Team S1 SSD var. 64 Bit Windows 7 mükemmel kullanıyorum. Oyun da yüklü birkaç tane. Boş yer bile var 10 gb kadar. Depolamak için eski HDD'ni kullan. Al sana hız artışı arkadaşım. Ben notebookda yetiniyorum. Eski HDD'mi de harici yaptım, depolama için sıkıntım da yok.

Uyarı! Bu konu 14 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı