Asus M5A99X EVO R2.0 anakart için işlemci tavsiyesi

CanSaribal

Kilopat
3-5 gün içinde işlemci ve kasa almayı düşünüyorum. Kasa olarak aklımda Corsair 400R, 300WR veya CM Haf912 var. Kafam işlemciye takıldı. Ekran kartım Asus GTX650 Tİ Boost. FHD çözünürlükte, medium-high civarı oynatan bir oyun kasası yapmak için yola çıktım.

Oyunlarda işlemcinin FPS'ye katkısı düşük biliyorum ama yine de insan yüksek GHZ değerlerini görünce daha kaliteli bir PC olacağı yönünde aklı karışıyor.

AMD FX X6 6350 almayı düşündüm. 6350'de 6 çekirdek 3.9 GHZ hız var. Öte yandan 6300'ün tek farkı 3,5 GHZ olması mı? Yani 6350, 6300'ün O.C.'lu hali gibi birşey mi? Oyunlarda ve günlük PC kullanımda 6350 ile daha mı rahat ederim? Yoksa x8 8320 falan mı almalıyım. Oyun harici uygulamalarda +2 çekirdek bana gözle görülür ne katar?

Fx 8350 bütçemi çok aşar. Daha işlemci soğutucusu da alacağım. En fazla FX 8320 alabilirim. Onu da bana faydası fiyat farkına göre yeterli düzeydeyse...

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı