Asus M5A99X Evo R2.0 Anakarta İşlemci Tavsiyesi

CanSaribal

Kilopat
Bugün Vatan Bilgisayar'dan Asus M5A99X Evo R2.0 anakart ve asus GTX650 Ti Boost DirectCU II 2 gb 192 bit ekran kartı aldım. bu ay param kalmadı. Önümüzdeki ay da Amd 8320 veya 8350 işlemci, 8 gb 1866 mhz cl9 ram, kasa ve ssd alıp kasamı tamamlamayı düşünüyorum. Sizin görüşleriniz nelerdir?

Kasa olarak; ferah yandan açılır pencereli, sağlam güç kaynaklı bir kasa önerisine açığım.

amacım güncel oyunları 1080 çözünürlükte medium ayarlarda oynatmak...

Hocam neden anakarta o kadar yatirdin? M5A97 R2.0 alip, daha saglam bir kart alirdiniz.
Zalman Z3 Plus ve Tauro 80+ 600W oneriyorum. RAM olarak GSKILL Ripjaws (2x4GB) 1866MHz aliniz.

Hocam neden anakarta o kadar yatirdin? M5A97 R2.0 alip, daha saglam bir kart alirdiniz.
Zalman Z3 Plus ve Tauro 80+ 600W oneriyorum. RAM olarak GSKILL Ripjaws (2x4GB) 1866MHz aliniz.
Sizin dediğiniz anakartı da araştırdım ama bu anakartın OC performansı daha iyiymiş ve benim aldığım anakart SLİ da destekliyor. Eğer 8350 işlemci ile OC'da 4,5 gh hızda falan gtx560 darboğaz yaparsa yeni ekran kartı almaktansa SLİ yaparım daha iyi...

Kasanıza bakmayı unutmuşum. Sizin önerdiğiniz kasa da güzel. yer imlerine kaydettim :) aklımda Assasin Black Edition Tauro 80+ 700w PSU'lu kasa ve Carbide 400r da var ama 400r olursa bi de güç kaynağı gerekecek ve o da bütçe üstü olur bu sefer...

Son düzenleyen: Moderatör:
Acaba anakartı da ekran kartını da iade edip anakart olarak m5a97 r2.0 alıp, anakarttan kalan para ile de DX 11.2'li r7-8-9 serisi bi ekran kartı alsam mı diye düşünütorum.

Peki bir de şöyle birşey sorsam? Amd fx 9590 işlemciyi kaldıracak bir anakart biliyor musunuz? Mesela şu an benim aldığım anakart, maksimum 140 tdp işlemci kaldırıyor. Ama bu işlemciler 220 tdp.

Bir de şöyle bi site buldum AMD FX-9590 CPU Compatible PC Motherboards burada anakartlara puan vermişler ama fx 9590 ile kullanımda mı vermişler o puanı anlamadım. Benim anakartım 7.3 puan almış

Simdilik tabi ki maksimum 8350 alacağım. Hatta 8350 değil de büyük ihtimal 8320 alacağım. Ama atıyorum 4 sene sonra, ekran kartını upgrade ettikten sonra işlemci darboğaz çıkarırsa o zamanın şartlarında 8320'den 8350'ye yükselmek mantıksız olur.

Fx9350 gereksiz bir işlemci, Fx8350 alın max. ve kasa olarak da Z3 plus ve Corsair CX-750 alabilirsiniz.
Vatan bilgisayar'ın sitesindeki resimlerden gördüğüm kadarıyla z3 plus güzel ama yorumlarda z3 plus'ın da üst panelinin plastik, kalitesiz havası olduğu ve çizilmeye müsait olduğu belirtilmiş. Gidip mağazada görmek tabii.

Bu arada 200 mm fan takmaya müsait, yanları kolay açılabilen kasa önerilerine hala açığım. Z3 plus gibi yanı pencereli olursa hoş olur. içine ledli fan takarım falan... Geceleri steelseries siberia v2 frost blue'm ile uyumlu olurlar :D

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı