Başlıkta belirttiğim anakarti İ7 7700k ve Corsair Vengeance LED 3000 MHz RAM'ler ile kullanıyorum. Samsung 960 Evo SSD içerisinde de Windows 10 işletim sistemi yüklü. PC'yi yaklaşık 2 haftadır kullanıyorum fakat açılışta BIOS ekranı gelmediği için ve bugün boş olduğum için UEFI Windows kurulumu yapmaya karar verdim. Sayın Recep Baltaş beyin hazırlamış olduğu rehber de gösterildiğini gibi UEFI Windows flash belleğini hazırladım ve işleme geçtim.
Fakat BIOS ve boot menüsü sırasıyla Delete ve F tuşlarının hepsini denememe rağmen açılmadığı için anakartın İ/O kısmında bulunan CMOS tuşuna basmayı denedim şimdi de ne BIOS ekranı geliyor. Ne de hali hazırda kurulu olan Windows geliyor. Ekran tamamen siyah sadece monitörün Display Port üzerinden bağlı olduğunu gösteren yazı cikiyor.
Ayrıca anakartın üstünde bulunan debug LED kısmında A0 yazıyor, bunun açıklamasına baktığımda All Operationel yazıyor yani hiçbir problem yok. Monitörü ekran kartı ve anakartın üzerinden çıkış alarak denedim ve değişen bir şey olmadı.
Bilgisayar böyle kaldı ne Windows yükleyebiliyorum ne de yüklü olan Windows'a girebiliyorum. Yardımcı olursanız sevinirim, şimdiden teşekkürler.
Çözüldü; Display port yerine HDMİ ile bağladım sorun çözüldü.