ASUS modem port yönlendirme

Dangdro

Hectopat
Katılım
5 Ocak 2019
Mesajlar
1.397
Makaleler
1
Çözümler
3
Arkadaşlar merhaba, bir süredir Forza Horizon 4'e giremiyorum. Birkaç araştırma sonucu 3074 portunun kapalı olduğunu öğrendim. Bu işlerden pek anlamıyorum ama birkaç YouTube videosu ile modem ayarlarından port yönlendirmesi yaptım. Ancak hala port kapalı olarak görünüyor.
 
Dış IP adresin sabit mi? DMZ ile denedin mi? DMZ ile port cevap veriyor ama DMZ kapatınca cevap vermiyor ise port yönlendirmeyi yanlış yapıyorsun.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Dış IP adresin sabit olmadan port yönlendirmelerinde sorun yaşarsın. Bunun sebebi, ülkemizde sabit IP bağlantısı olamayan abonelerden bölgelere göre gruplar oluşturarak bu grupların her birini aynı IP adresi üzerinden İnternet'e çıkartıyorlar ve bunu da port yönlendirmesi ile yapıyorlar. Bu durumda seni asıl İnternet'e çıkartan cihazın port yönlendirmesi bir başkasının kontrolünde olduğu için senin o cihazın arkasında kalan modemde yaptığın işlemlerin bir etkisi olmuyor.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Dış ip adresin sabit olmadan port yönlendirmelerinde sorun yaşarsın bunun sebebi, Ülkemizde sabit ip bağlantısı olamayan abonelerden bölgelere göre gruplar oluşturarak bu grupların her birini aynı ip adresi üzerinden internete çıkartıyorlar ve bunu da port yönlendirmesi ile yapıyorlar. Bu durumda seni asıl internete çıkartan cihazın port yönlendirmesi bir başkasının kontrolünde olduğu için senin o cihazın arkasında kalan modemde yaptığın işlemlerin bir etkisi olmuyor.
Bu demek oluyor ki 12TL vermeden online oyunlara giremiyorum? Çok saçma. TürkNet bu konuyla ilgili yardımcı olmadıklarını söyledi.
 
Yoo, var. Ben daha önce bağlanıp çözdüm birinin bilgisayarına. Hatta bu hatayı biz iki defa falan çözdük.
  • Windows 10 2004'e geçerek başla.
  • Modemini ve ISP'ni belirt.
  • Güvenli İnternet Hizmeti alıp almadığını sorgulat.
Recep bey ben de aynı konudan muzdaribim, Teredo sorununu çözüm ancak yine de online oyunlara bağlanamıyorum. Bunla ilgili konu açmama rağmen cevap alamadım, yardımcı olursanız çok sevinirim.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı