ASUS monitör servise verilirken ne yapılmalı?

Mor Fasulye

Kilopat
Yer
Ankara
Arkadaşlar merhaba. Dün sabah monitörümün üst kısmı kendi kendine bozuldu (paneli). Bende teknik servise yollamak istiyorum. Garantisi hala devam ediyor. Şimdi sorularımı sorayım:
1- Kutusunu ve faturasını sanırım kaybettim (Amazon'dan almıştım.). Bu durum herhangi bir sorun teşkil eder mi?
2- Garantide olmasına rağmen benden para alırlar mı?

Faturayı bulabilirsen iyi olur yüksek ihtimal soracaklardır. Bulamasan bile e-fatura göndermişlerdir yüksek ihtimal ile onu beyan edebilirsin.
Garantide monitörün kim tarafından bozulduğunu inceleyecekler, kullanıcı hatası ise garanti kapsamına girmez. Siz gönderici hatalı olduğunu söylüyorsunuz, o zaman para almazlar ki zaten garantinin amacıda budur.

Ezik, vuruk, darbe ya da sıvı teması gibi şeyler yoksa yani senden kaynaklı değilse neden kullanıcı hatası desinler. Amazon'dan tekrar faturanı al, yeni bir monitör kutusu bul, monitör kargoda hasar almayacak şekilde paketle ve gönder. Göndermeden önce de ürünün fotoğraflarını çek her açıdan. Kargoda bir sorun olursa anlamak için.
Eğer kullanıcı hatası derlerse ve panelde sorun varsa monitörün kendi parasından bile fazla masraf çıkabilir.

Yeni kutu falan alma. Üzerinde seri no yazıyorsa bu sefer suçsuz yerine suçlu olursun. Faturayı kaybettiğini belirt, e-fatura çıktısı kabul ederlerse onu çıkart. Sorun sende değilse kullanıcı hatası demezler.

Yeni kutu falan alma. Üzerinde seri no yazıyorsa bu sefer suçsuz yerine suçlu olursun. Faturayı kaybettiğini belirt, e-fatura çıktısı kabul ederlerse onu çıkart. Sorun sende değilse kullanıcı hatası demezler.
Kutusuz mu kargolayacak kardeş ne alaka? :DÜrünü gönderirken kutu üzerindeki etiketleri söker ve servise de orijinal kutusu olmadığını söyler heralde. Hatta aynı marka kutu olmazsa servis eşşek değildir anlarlar orijinal kutusu olmadığını.

Bunları desteğe sor. Biz birşey deriz yanlış olmasın. Kutunu ve faturayı kaybettiğini söyle. Onlar kutu ve fatura olmadan garantiye alınıp alinamayacağını söyler.
Kutusuz mu kargolayacak kardeş ne alaka? :DÜrünü gönderirken kutu üzerindeki etiketleri söker ve servise de orijinal kutusu olmadığını söyler heralde. Hatta aynı marka kutu olmazsa servis eşşek değildir anlarlar orijinal kutusu olmadığını.
Dediğim gibi üzerinde seri no ve başka barkodlar basılı, üzerindeki barkodu kim söker ki? En iyisi kaybettiğini iletmek.

Arkadaşlar ürünün standını falan çıkarmam gerekir mi? Kutusunu buldum, uğraşmamak için monitörü tam haliyle koysam bir sıkıntı olur mu yoksa tek tek parçalarına mı ayırayım?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı