ASUS N14-U İnternet Bağlama Sorunu

UnknowUser

Kilopat
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Merhaba arkadaşlar.

Benim oturduğum şehirde, bir internet sağlayıcısı ucuz bir fiyata internet sağlıyor. Telefon bağlantısı gerektirmeyen bu hizmet çatıma kurulan bir anten vasıtasıyla şehirdeki vericilerden gelen radyo dalgalarını internete çeviriyor.

Alıcı antenden gelen kablo telefon bağlantısı olmadığı için ADSL olarak değil CAT5 olarak odama geliyor. Gelen kabloyu modemin 4 LAN girişinden herhangi birine takıyorum, başka bir LAN girişinden de modemi bilgisayara bağlıyorum. Bilgisayarımdan internete girebiliyorum fakat modemin arayüzünde internet bağlantısı görünmüyor ve Wi-Fi'dan bağlanan cihazlar internete giremiyor.

Bu sorunu nasıl çözebilirim? Yardımlarınızı bekliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Kod:
1. WAN ayarlarından transfer modunu Ethernet olarak seçin.
2. WAN bağlantı türünü PPPoE olarak seçin.
3. Seçim yaptığınız bölgelerin altındaki Etkinleştir seçeneğini seçin.
4. Kullanıcı adı ve şifrenizi doğru girip kaydet butonuna tıklayın.

Kod:
1. WAN sekmesinden Çift WAN sekmesine tıklayın.
2. Birincil WAN seçeneğini Ethernet WAN olarak seçin.
3. Kabloyu taktığınız portu seçin ve ayarları kaydedip tekrar deneyin.

Maalesef, modem interneti görmüyor.

N14U.jpg

Öncelikle modemi fabrika ayarlarına sıfırlayın ve birinci alandaki ayarları eksiksiz uygulayıp tekrar deneyin, ayrıca modem arayüzü aşağıdaki resimdeki gibi görünmesi gerekiyor. Ayarları yaparken yanlış, eksik veya hatalı yapmış olabilirsiniz.

Adsız-2.jpg

İnternete bağlanma sorununu servis sağlayıcı şirkete götürüp çözdüm. Fakat modemde DSL bağlantısı olmadığı için internet bağlantısı olmadığını gösteriyor. Ben modemin USB Download uygulamasını kullanmak istiyorum ama internet bağlantısı bulunamadı diyor. Buna bir çözüm bulabilir miyiz?

İnternete bağlanma sorununu servis sağlayıcı şirkete götürüp çözdüm. Fakat modemde DSL bağlantısı olmadığı için internet bağlantısı olmadığını gösteriyor. Ben modemin USB Download uygulamasını kullanmak istiyorum ama internet bağlantısı bulunamadı diyor. Buna bir çözüm bulabilir miyiz?
Bu konu hakkında yanlış yönlendirmek istemem bu yüzden Asus ile görüşme yaparsanız daha iyi sonuç alabileceğinizi düşünüyorum. Sabah 8:00 ile akşam 19:00 arasında canlı olarak görüşme sağlayabilirsiniz.

Support Center | ASUS Türkiye

Tamam, sağolun.

Sorunumu yanlışlıkla çözdüm :D. Modemin IP adresi 192.168.1.150 idi bunu değiştirip 192.168.2.150 yaptım ve modem interneti görmeye başladı ve artık LAN Portlarından da bilgisayarıma kablolu internet verebiliyorum.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı