Asus N550JK-CN167D - İncelemem

PEKİ HANGİ SSD Yİ ÖNERİRSİNİZ

Bütcenize göre değişir. Çok pahalı istemiyorum derseniz. 120-128gb lıklar işinizi görür. Sadece mühendislik için vs kulllanacağınız programları ve windowsu ssd ye kurarsınız. Geriyekalan yedeklerinizi, fotoğraflarınızı, oyun, film vs herşeyi hdd ye koyarsınız.

ben bu 2 sinden birini almanızı tavsiye ederim. Tabi alacaksanız önce iyice araştırın.
Corsair 128Gb Force Gs Serisi Sata 3.0 Ssd (560Mb Okuma / 535Mb Yazma) - Vatan Bilgisayar
Corsair 120Gb Ls Serisi Sata 3.0 Ssd (560Mb Okuma / 535Mb Yazma) - Vatan Bilgisayar

Bir de Autocad yazılımı için N550JK mı yoksa N550JV mi daha uygundur. N550JK'nın FreeDos olması bir sorun yaratır mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Dediğin laptopa ait bilgilerin olduğu bir site linki verebilir misin?

Sadece gtx850m bile JK alman gerektiğine sebeb. Birde üzerine IPS ekran gelince. Kesinlikle benim laptop senin işini çok daha iyi görecektir. Ekran kartları arasında dağlar kadar fark var. IPS ekranda çok fark ediyor. Ben aldığımda 2600tl ye denk geldi fakat şimdi 3000 tl yi de geçmiş fiyatları. Bende bir çok program kullandım ve kesinlikle çok iyi. senin dediğin autocad falan çok rahat kullanırsın.

Kullandığım programlar;
Hepsini Rahatlıkla tıkır tıkır zorlanmadan 1 gram ısınmadan çalıştırmıştır. '' SESSİZ BİR ŞEKİLDE ''

Photoshop
Illustrator
Dreamweaver
After Effects
Zbrush
Manga studio

Ayrıca oynadığım oyunlara ekleme yapmak gerekirse

Shadow of Mordor ( Ultra ayarlar orta fps - orta ayarlarda çok iyi fps alınıyor. ayrıca oyunda low ayar ve ultra arasnda geçiş yaptım pek birşey fark etmiyor ( hd texture pack sayesinde sanırım ) )
Styx Master of Shadows ( Ultra ayarlar yüksek fps )
Alien Isolation ( Ultra ayarlar yüksek fps )

Oyunlarınıda mükemmel bir akıcılıkla oynatıyor.
Not: oyunlarda belli düzeyde ısınma var tabiki. Fakat sıfır ses.

Windows 8.1'i orjina kullanmasam bir problem yaratır mı ?

WİNDOWS 8.1 KORSAN YÜKLESEM SIKINTI OLURMU YOKSA ORJİNAL Mİ ALAYIM
SEN NE YAPTIN ALDIĞINDA

Orjinal alman tabiki yasal olan ve doğru olandır. Fakat ben windows 8 gibi sorunlu bir işletim sistemine o kadar çok para vermem. Bu laptopun driverları da windows 7 yi kabul etmiyor. Mecbur 8 yükleyeceksin. Yakında windows 10 çıkacak, hatta şuanda bedavaya deneme sürümü var. Belki onu satın alırım. Yani sana tavsiyem git bir bilgisayarcıdan 5 liraya a geç. Yüklemeyi bilmiyorsan 20 tl ye yüklerler diye düşünüyorum.

Arkadaşlar ben bu bilgisayarı yeni aldım windows 8.1 yükledim(orjinal) ama bilgisayarda çözemediğim bi yavaşlık var. Windows,ekran kartı vb. Güncellemeleri herşeyi yaptım. Mesela kardeşimin i3 4 gb bellekli çok iyi ekran kartı olmayan 3 senelik kötü bilgisayarı daha hızlı. Bazı testler yaptım kardeşimin bilgisayarı aynı ağdan bağlanmamıza rağmen interneti tıklayınca hemen giriyor benimki 15-20 saniye sonra giriyor. Kardeşimin bilgisayarından 20 sn'de inen dosya bende 2 dakikada iniyor aynı şekilde bilgisayarımı tıklayınca 10 sn'de açılıyor sizce bu neden kaynaklanıyor?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…