Asus N550JK-CN167D - İncelemem

Merhaba arkadaşlar,

Uzun bir araştırma sonucunda karar verip aldığım laptopum Asus N550JK-CN167D ' yi incelemeye karar verdim.

Ürün elim daha yeni geçti. 2 günlük diyebilirim. Bu zamana kadar ki tecrübelerimi sizinle paylaşmak istiyorum.

Ürünü sadecenotebook sitesinden, kapıda ödemeli olarak 2590tl ye sipariş verdim. ( yanında çanta ve maus hediyeli )
Cumartesi günü sabah 11 de verdiğim sipariş pazar günü sabah 10:30 da elimde oldu. ( kendim gidip aldım )

Teknik özellikleri;

Ürün Kodu: N550JK-CN167D
İşlemci : Intel Core i7 4700HQ 2.4 / 3.4 Turbo GHz 6MB L3 Cache
Bellek (Ram) : 8 GB DDR3 1600 Mhz
Ekran Boyutu : 15.6" 1920 x 1080 Full HD
Ekran Kartı : Nvidia GeForce GTX850M 4 GB Harici
Disk Kapasitesi : 1.5 TB 5400 Rpm
İşletim Sistemi : Free DOS

Bluetooth : Var
Wireless : 802.11b/g/n
HDMI : Var
Ethernet : Gigabit Ethernet
Dahili Kamera : Var
Numerik Klavye : Var
Optik Sürücü : Multi DVD WR 8X
Usb Sayısı : 3xUsb 3.0
Parmak İzi Okuyucu : Yok
Pil Süresi : 4 Hücreli
Ağırlık : 2.60 Kg
Garanti : 24 Ay Asus Türkiye Servisinde

Ürün Kutusu ve Kutu içeriği;
Ürünün kutusu fotoğraftan görebileceğiniz gibi büyük ve ağır :) Fakat güzel bir tasarımı var ve laptop ve araçları gayet güzel bir şekilde yerleştirilmiş.
Kutu içeriğinde Laptop, şarj adaptörü, subwoofer, kabloyu topladığınızda sarmak için cırtcırtlı bir materyal, Kullanım klavuzu ve driverlerin olduğu cd çıkıyor.
Laptop çizilmesin diye beyaz bir 'kılıf' a konmuş. Laptopu açtığınızda tuşların üzerinde aynı maddeden örtü var. Kutu içeriği bu şekile.
Ürün Malzeme Kalitesi ve çalışması;
Laptop aliminyum kaplama. Çok güzel bir tasarımı olmakla beraber çok da sağlam hissettiriyor. Arka kapağının rengi çözemediğim bir renk açıkcası. Fena değil. Işıklı ASUS logosu bile var. Tuşlar ve yerleşimi gayet güzel. Işıklı klavyesi ayarlanabilior. Şarj adaptoru de çok şık bir tasarıma sahip, benim çok hoşuma gitti açıkcası. Ürün çok iyi çalışıyor ve kesinlikle hiç ses çıkartmıyor. Oyun oynarken ben hiç bir uğultu duymadım. Kolay kolay da ısınmıyor. Isınan yerler elimizin olduğu yerler değil.
Oyun-Ses-Görüntü-Photshop Performansı
Oyun performansı kesinlikle beklediğimin üzerinde. Gtx 850m gerçekten beni çok memnun etti.
Fazla oyunum olmadığı için deneme imkanı bulduğum oyunlar da ki performansları şu şekilde;
Aşağıya eklediğim videolardan denediğim oyunların fps değerini tam olarak görebilirsiniz.

Thief ( kend benchmark testinde ) 1080P High - vsyn kapalı - min 21.6 Max.35.6 avg. 27.8 FPs aldı. Orta ayarlarda çok da akıcı. High da 30fps de güzel oynanıyor. Tercihe kalmış =]
Assassin's Creed Black Flag: 1080p - Ultra ( fxaa - ssao açık ) gerisi herşey sonda - ( hiç kasmadan inanılmaz rahatlıka ve akıcıkta yağmurda denizde her yerde çok güzel oynanıyor )
Watch Dogs : 1080p - High - ( Tahmini 30-40 fps arasında gidip geldi. Çok rahat ve akıcı oynadı )
Bound By Flame : 1080p - Ultra - ( Tahmini 40-50 fps arasında oynadım. Kesinlikle akıcı ve rahattı )
Outlast Whistleblower : 1080p Ultra ( 50-60 fps olması lazım çok rahattı )
Dota 2 : 1080p - Ultra - ( 70-80 fps belki daha fazla. Çok rahat mükemmel. )

--------------------------
Ses kalitesine gelelim. Açıkcası ben hayatımda böyle güzel ses veren bir laptop görmedim. Mükemmel bir ses kalitesi var. Gümbür gümbür ve çok net. Yanında verilen subwoofer ile bildiğin masayı titretti. Müziklerde coşturuken, filmlerde etkisi altına aldı. Oyunlarda verdiği ses de çok iyiydi. Ayrıca daha önce incelemesini yaptığım razer hammerhead po kulaklık ile çok çok iyi ses aldığımı söyleyebilirim. Ses konusunda kesinlikle 10/10 alır.
----------------------------
Görüntü kalitesi. Ekran FullHD Ips panele sahip. Fazla konuşmaya gerek yok. Kesinikle 10 numara. Asus bu konuda çok iyi :) Renkler, çözünürlük, parlaklık, parlama yapmaması, el izi olmaması. Say say bitmez.
---------------------------
Bu kaç kişi ilgilendirir bilmiyorum ama photoshop ile illustration yapanlar varsa ben gibi. Hiç takılma, kasılma yok. 3000x3000 boyutunda 500 çözünürlükte Çizim yaptım banamısın demedi.

Özetle;

Laptop kesinlikle fiyatını fazlasıyla hak ediyor. Her konuda çok çok rahat işinizi görecektir.
Keşke bir SSD olsaydı demedim değil. Belki de tek eksiği budur. Bunun dışında 10 numara 5 yıldız.
İstediğiniz sorularınızı alabilirim.

Bu arada hediye verilen çanta ve maus 5 para etmez :D

Sevgiler...

SES kalitesini bir nebze anlayabilmeniz için çektiğim video
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Oyun videoları

Son düzenleme:
PEKİ HANGİ SSD Yİ ÖNERİRSİNİZ

Bütcenize göre değişir. Çok pahalı istemiyorum derseniz. 120-128gb lıklar işinizi görür. Sadece mühendislik için vs kulllanacağınız programları ve windowsu ssd ye kurarsınız. Geriyekalan yedeklerinizi, fotoğraflarınızı, oyun, film vs herşeyi hdd ye koyarsınız.

ben bu 2 sinden birini almanızı tavsiye ederim. Tabi alacaksanız önce iyice araştırın.
Corsair 128Gb Force Gs Serisi Sata 3.0 Ssd (560Mb Okuma / 535Mb Yazma) - Vatan Bilgisayar
Corsair 120Gb Ls Serisi Sata 3.0 Ssd (560Mb Okuma / 535Mb Yazma) - Vatan Bilgisayar

Bir de Autocad yazılımı için N550JK mı yoksa N550JV mi daha uygundur. N550JK'nın FreeDos olması bir sorun yaratır mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Dediğin laptopa ait bilgilerin olduğu bir site linki verebilir misin?

Sadece gtx850m bile JK alman gerektiğine sebeb. Birde üzerine IPS ekran gelince. Kesinlikle benim laptop senin işini çok daha iyi görecektir. Ekran kartları arasında dağlar kadar fark var. IPS ekranda çok fark ediyor. Ben aldığımda 2600tl ye denk geldi fakat şimdi 3000 tl yi de geçmiş fiyatları. Bende bir çok program kullandım ve kesinlikle çok iyi. senin dediğin autocad falan çok rahat kullanırsın.

Kullandığım programlar;
Hepsini Rahatlıkla tıkır tıkır zorlanmadan 1 gram ısınmadan çalıştırmıştır. '' SESSİZ BİR ŞEKİLDE ''

Photoshop
Illustrator
Dreamweaver
After Effects
Zbrush
Manga studio

Ayrıca oynadığım oyunlara ekleme yapmak gerekirse

Shadow of Mordor ( Ultra ayarlar orta fps - orta ayarlarda çok iyi fps alınıyor. ayrıca oyunda low ayar ve ultra arasnda geçiş yaptım pek birşey fark etmiyor ( hd texture pack sayesinde sanırım ) )
Styx Master of Shadows ( Ultra ayarlar yüksek fps )
Alien Isolation ( Ultra ayarlar yüksek fps )

Oyunlarınıda mükemmel bir akıcılıkla oynatıyor.
Not: oyunlarda belli düzeyde ısınma var tabiki. Fakat sıfır ses.

WİNDOWS 8.1 KORSAN YÜKLESEM SIKINTI OLURMU YOKSA ORJİNAL Mİ ALAYIM
SEN NE YAPTIN ALDIĞINDA

Orjinal alman tabiki yasal olan ve doğru olandır. Fakat ben windows 8 gibi sorunlu bir işletim sistemine o kadar çok para vermem. Bu laptopun driverları da windows 7 yi kabul etmiyor. Mecbur 8 yükleyeceksin. Yakında windows 10 çıkacak, hatta şuanda bedavaya deneme sürümü var. Belki onu satın alırım. Yani sana tavsiyem git bir bilgisayarcıdan 5 liraya a geç. Yüklemeyi bilmiyorsan 20 tl ye yüklerler diye düşünüyorum. :)

Arkadaşlar ben bu bilgisayarı yeni aldım windows 8.1 yükledim(orjinal) ama bilgisayarda çözemediğim bi yavaşlık var. Windows,ekran kartı vb. Güncellemeleri herşeyi yaptım. Mesela kardeşimin i3 4 gb bellekli çok iyi ekran kartı olmayan 3 senelik kötü bilgisayarı daha hızlı. Bazı testler yaptım kardeşimin bilgisayarı aynı ağdan bağlanmamıza rağmen interneti tıklayınca hemen giriyor benimki 15-20 saniye sonra giriyor. Kardeşimin bilgisayarından 20 sn'de inen dosya bende 2 dakikada iniyor aynı şekilde bilgisayarımı tıklayınca 10 sn'de açılıyor sizce bu neden kaynaklanıyor?

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı