Asus N550JV ile CS:GO'da Düşük FPS

Batuhan Apatay

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba. Sistem özellikleri:
  • i7-4700HQ CPU 2.40 GHz.
  • 16.0 GB Ram
  • Nvidia GT750m 4gb 128 bit ekran kartı.
CS public serverlarda 40-50 FPS alıyorum. Normal rekabetçi modda 150 ile başlıyor 50-60 düşüyor. Anlık kasıyor böyle yarım saniye gibi. Neden oluyor bu anlamış değilim.

Güç planları tam performans.
Nvidia ayarlarında çeşitli kombinasyonlar denedim sonuç yok.
Oyun ayarlarını high yapsam da low yapsam da arada 10 FPS oynuyor. V-sync kapalı.

Ne yapmam gerekiyor benim? GPU izleme programı (Logitech ARX) ile GPU %97 falan kullandığında sorun yok ama aniden gidip %40'lara falan düşüyor. Bunu her zaman %97 falan kullansa güzel oynayacağım. Bunu ayarlayabileceğim bir yer yok mu? Nvidia settingsde performansa yönelik tüm ayarlar.

Ayrıca Samsung 840 EVO SSD kullanıyorum.

Telefon ve bilgisayardan aynı anda ekran görüntüsü aldığımda böyle bir sonuç var.

IMG_0772.PNG
IMG_0773.PNG

39 FPS bu sistem ile hiç iç açıcı değil.

2015-03-31_00002.jpg

Bunlar da nvidia ayarları;

1.jpg

2.png

3.png

Kenar Yumuşatma FXAA var resimde görülmeyen o da bu uygulama için desteklenmiyor diyor.

Up yapayım. 2 sayfada kaldı. Kimsenin fikri dahi yok mu ? :(

Son düzenleyen: Moderatör:
Bariz ısınma sorunu. Cihaz kaç yıldır temizlenmedi ?
Bir yıl dahi olmadı henüz. SSD değişimi vb yaptım. İçinde toz yok. En son 1 ay önce açtım. Ama anakartı sökmedim. Garantisi var diye kurcalamadım. Cihaz servise gitti geçen eylül ayında temizlik & macun vb. o tarihte değiştirildi.

++++
GTA V oynuyorum 1080p. Ultra High olmasa da High. Takılmadan. Fps kaç bakmadım fakat oyun akıcı.

Bir de sadece smoke yakınlarında kasma sorununu düzeltsem yeter bana. 720p de kasmıyor hiçbir şekilde ama 1080p gibi oynayamıyorum. Etkiliyor.

Bir yıl dahi olmadı henüz. SSD değişimi vb yaptım. İçinde toz yok. En son 1 ay önce açtım. Ama anakartı sökmedim. Garantisi var diye kurcalamadım. Cihaz servise gitti geçen eylül ayında temizlik & macun vb. o tarihte değiştirildi.

++++
GTA V oynuyorum 1080p. Ultra High olmasa da High. Takılmadan. Fps kaç bakmadım fakat oyun akıcı.

Bir de sadece smoke yakınlarında kasma sorununu düzeltsem yeter bana. 720p de kasmıyor hiçbir şekilde ama 1080p gibi oynayamıyorum. Etkiliyor.
Aynı bilgisayar, genelde 150 fps civarı fakat bazen 50 civarına düşüyor ki bu her zaman değil. Bazı zamanlar da ise oyuna girişte başlıyor fps düşüklüğü 40 50 civarı, alt tab yapıp geri giriyorum sorun düzeliyor.(Çözünürlükler en düşükte) bunun sebebi eğer senin de genelde 150 200 fps aralığında ise ve bir süre sonra düşüyorsa ısınma geliyor akla, fps sabitlemeyi deneyebilirsin, bir de mcafee var sende de vardır büyük ihtimal ona da bir göz atabilirsin

Son düzenleme:
Aynı bilgisayar, genelde 150 fps civarı fakat bazen 50 civarına düşüyor ki bu her zaman değil. Bazı zamanlar da ise oyuna girişte başlıyor fps düşüklüğü 40 50 civarı, alt tab yapıp geri giriyorum sorun düzeliyor.(Çözünürlükler en düşükte) bunun sebebi eğer senin de genelde 150 200 fps aralığında ise ve bir süre sonra düşüyorsa ısınma geliyor akla, fps sabitlemeyi deneyebilirsin, bir de mcafee var sende de vardır büyük ihtimal ona da bir göz atabilirsin

720p de oynuyordum. Isınma sanırım sorun. Masaüstü topladım laptop kendi halinde artık.

750M iyi bir ekran kartı mı sence ? Benimki 610M olduğu halde en düşük ayarlarda GTA 5 35 FPS, en düşük ayarlar ve 800x600 çözünürlükte CS:GO'da 140 FPS alıyorum. Sorun ısınmayla alakalı olmalı. Bu arada 5 yıldır LAPTOP'um temizlenmiyor.

750M iyi bir ekran kartı mı sence ? Benimki 610M olduğu halde en düşük ayarlarda GTA 5 35 FPS, en düşük ayarlar ve 800x600 çözünürlükte CS:GO'da 140 FPS alıyorum. Sorun ısınmayla alakalı olmalı. Bu arada 5 yıldır LAPTOP'um temizlenmiyor.

İyi bir kart değil. Sanırım evet ısınma ile alakalıymış. İşlemci ne yaparsam yapayım performans modunda kendini uçak sanıp son güç zorlayıp sonra da kendini durdurmaya çalışıyor. Onu yaptığı zaman fps gidiyor. Kendim güç ayarlarını kurcaladım biraz turboboost çalışmıyor gibi bir şey oluyor ve o zaman ısınmayıp kendini durduramıyor fps de sabit kalıyor.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı
09:05:00