ASUS N550jv undervolt nasıl yapılır?

quarest

Megapat
Ekran kartı
GT750M
İşlemci
İ7 4700HQ
Yaklaşık birkaç gün önce laptopum çok fazla ısındığı ve termal macunu eskidiği için thermal grizzily kryonaut ile değiştirip, fan temizliği vs. ve diğer bakımlarını yaptım. Forza Horizon 4 oynarken ekran kartının fanların yarı güçde çalıştığı halde 74 76 derecelerde olması çok iyi bir şey laptop kullanıcıları için, ancak işlemcim aynı durumda değil, furk mark testlerinde ekran kartım Max 72 derece görürken işlemcim 80'lere kadar çıkıyor, laptop kullanıcıları için çok iyi bir değer olsa bile ben bu ısıyı biraz daha düşürmek ve daha iyi performans almak istiyorum. @erengore daha önce senle bir undervolt işlemi yapmıştık ancak onda sistem kendini sürekli kapattığı için kaldırmıştım, tekrardan yardımcı olursan sevinirim.

Laptopum: ASUS N550jv.
İşlemcim: i7 4700HQ.

Almak isteyenler için, kullandığım termal macun bu, ancak çoğu kişi laptoplarda pump out yapabilceğini söylüyor, bende yapmadı, ona göre şansınızı deneyebilirsiniz.

@erengore hocam bakabilirmisiniz müsaitseniz

Dosya Ekleri

• 1654178876942.png
    1654178876942.png
    25,2 KB · Görüntüleme: 34
Son düzenleme:
Merhaba

Bu laptopta bir performans artışı yapabildiniz mi? Ben csgo oynuyorum. 4 senedir falan throttle stop ile turbo boost kapatıp oynuyorum. Aksi halde termal throttle oluyor oyun oynanmayacak derecede kasılıyor. ama turbo boost kapatınca da tam performans alamıyorum fps olarak. undedrvolt denedim o da olmadı. Isınma sorunu da aynı. 90 derecelere geliyor malesef.

Merhaba.

Bu laptopta bir performans artışı yapabildiniz mi? Ben CS:GO oynuyorum. 4 senedir falan throttle stop ile Turbo Boost kapatıp oynuyorum. Aksi halde termal throttle oluyor oyun oynanmayacak derecede kasılıyor. Ama Turbo Boost kapatınca da tam performans alamıyorum FPS olarak. Undedrvolt denedim o da olmadı. Isınma sorunu da aynı. 90 derecelere geliyor maalesef.

Merhaba.Thermal grizzily Kryonaut ile UV-OC siz rahat bir şekilde oynuyordum ben, size de fanları temizleyip Kryonaut tarzı bir macun ile bakım yapmanızı öneririm, ben o şekilde boşda 55-60 oyunlarda da Max 75 derece görüyordum ve thermal throttle yaşamıyordum, ki 1 ay önce yeni sisteme geçtim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı