ASUS N56vz çok yavaş

Daha fazla  
Bilgisayarım ASUS N56vz modeli. Bir laptop. Özellikle açılışta çok ağır bütün başlangıç programlarını devre dışı bırakmama rağmen ciddi bir ağırlık söz konusu. Resmen 2005 civarındaki bilgisayarlar gibi açıldıktan sonra kendine gelmesini bekliyorum. Özellikleri buraya yazıyorum:

İşlemci: Intel Core i7-3630qm 2.40 GHz ( 8 cpus)
Ekran kartı: NVIDIA GeForce 650M - 2 GB.
RAM: 16 GB.
Hard disk: 1TB.
İşletim sistemi: Lisanslı Windows 10 Home Single Language X64.

İsterse Ryzen 9'lu PC olsun açıldıktan sonra kendine gelmesi için beklenir. Sisteminiz için bu sorun ani olmamış. Depolama dolu ya da fanları tozlu olabilir.
Yok öyle değil demek istediğim, dediğiniz doğru katılıyorum fakat bu özelliklerin yarısı bile olmayan eski kasam var ve hatalı windows 8 sürümü yüklü. Buna rağmen 10 saniye içerisinde açılıp kendine geliyor. Formattan sonra bile bu kasmaları çözemedim. Tek açılışta değil mesela bazen sağ tık yapınca o menünün gelişi bile baya bekliyor.

HDD sorumlusu SSD tak.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Eski HDD mi çevirici ile takıp kullansam aynı görevi görür mü? Teşekkürler.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı