Çözüldü Asus N61VG213DV Mavi Ekran Sorunu

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

octure

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba. Herkese iyi günler dilerim.

Asus N61VG213DV dizüstü bilgisayar ile birlikte Win7 işletim sistemi kullanıyorum.

Bilgisayarım zaman zaman internet tarayıcı açıkken kilitleniyor. Oyun oynarken, film izlerken vb. işlemleri yaparken hiç problem yokken internetten gezinirken önce imleç donuyor daha sonra ekran pembe olup eski haline dönüyor ve bir sürü öyle kalıp kararıyor. Bu durum bazen direk kararma ya da önce beyaz olup ardından kararma şeklinde de gerçekleşebiliyor. Eğer fişini çekmeden yeteri kadar uzun süre sabredebilirsem yeniden açılıyor ve "windows beklenmeyen bir kapatmadan kurtardı" yazısının altında aşağıda paylaşacağım hata kodlarını veriyor.

Öncelikle şunu belirteyim bu sorun yeni değil yaklaşık 2 sene belkide daha fazla bir süredir bu çileyi çekiyorum (evet oldukça sabırlı bir insanım :)). Ama artık canıma tak dedi ve bilgisayarı penceren aşağıya atma durumuna geldim.

Bu süreç içinde şu yolları denedim fakat bir sonuç alamadım:

- Format attım.
- Çeşitli internet tarayıcılarını denedim.
- HD Tune ile disk tamarası yaptım sağlam çıktı.
- Memtest86 ile ram testi yaptım sağlam çıktı.

Son düzenleme:
Çözüm
Arkadaşlar pek takan olmadı ama ben yinede yazayım. Daha önceden hata kodu bcc 116 nın ekran kartı ile ilgili olduğu gibi bir şey okumuştum bir yerde. Ben de ekran kartı sürücüsünün daha eski bir versiyonunu yükledim ve sorunum çözüldü gibi. Özellikle buraya yazmak için biraz zaman geçmesini bekledim ve bu süre içerisinde tekrar bu donma olayı ile karşılaşmadım.

Yani her zaman son güncellemeyi yüklemek kar ettirmiyormuş :) Merak edenler için şu an kullandığım sürüm 334.89
Garantisi bittikten sonra olduğu için servise vermedim. Zaten Asus servisinden ve müşteri hizmetlerinden memnun değilim. Ya sorunun ne olduğunu anlamazlar ya da dünyanın parasını isterler diye düşünüyorum.

Arkadaşlar pek takan olmadı ama ben yinede yazayım. Daha önceden hata kodu bcc 116 nın ekran kartı ile ilgili olduğu gibi bir şey okumuştum bir yerde. Ben de ekran kartı sürücüsünün daha eski bir versiyonunu yükledim ve sorunum çözüldü gibi. Özellikle buraya yazmak için biraz zaman geçmesini bekledim ve bu süre içerisinde tekrar bu donma olayı ile karşılaşmadım.

Yani her zaman son güncellemeyi yüklemek kar ettirmiyormuş :) Merak edenler için şu an kullandığım sürüm 334.89

Son düzenleme:
Çözüm
Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı