Asus optimal overclock mu?

• Konuyu başlatan Reqi
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 6
  • Görüntüleme 8.291

Reqi

Kilopat
Daha fazla  
Arkadaşlar az önce BIOS ayarından ASUS optimal modu devreye soktum. Bu bir overclock mu? Işlemci hızım 3.40 tan 3.85'e çıktı. Bunun bir zararı var mı? Soğutucum stok soğutucu ve bilgisayarı bu şekilde kullanmam bir sıkıntı doğurur mu? Teşekkürler.

Sistemim;
  • İşlemci: AMD Ryzen 5 2600
  • Ekran kartı: Asus AMD RX 570 Rog Strix
  • RAM: Corsair 8 GB 3000 MHz
  • Anakart: Asus 450M-K

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu fabrikanın vermiş olduğu üst frekans. Stok hali 3.4, MAX hızı 3.9. Bunun üstü overclock oluyor.
Sizin bir arabanız var bu arabayı normal mod dan sport moda aldınız sadece.

Eğer O.C bilgisi yoksa sizin dediğiniz riskli olur ve sorun çıkar. Hangi ayarı yapacak neyi ne kadar artıracak bilmiyor ise anakartın modunu kullanması daha sağlıklı olacak. Sanırım arkadaşta stok soğutucu var.

Anakartta ASUS bu yüzden sorun çıkacağını zannetmiyorum. ASUS anakartlar diğer anakartlara göre daha orantılı ve az voltaj veriyor işlemciye. Bu son cümlede netim çünkü deneyimledim ve O.C yaparken anakartımı baz alarak yaptım ve çok dağlar kadar fark olmadı. Anakartada bıraksam el ile de yapsam sıcaklık ve performans hemen hemen aynı. @FalconPolat

Senin işlemcin APU içerisinde grafik kartı var. Daha fazla voltaj vermesi normaldir. Ben gördüğümü dedim. Başka marka anakart kullanan insanların konularını çok gördüm 1.5 v civarı değer verdiğini.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı