Asus P5B anakarta Xeon işlemci takmak

Yiğitcan_35

Hectopat
Daha fazla  
Merhabalar kısa süre önce güvenilir biri olup donanımdan anlayan internet kafeci ağabeyle konuştum. Bana şu an kullanmakta olduğum Asus P5B anakarta Xeon işlemci ile uyumlu hale getirebileceğini söyledi. Ben de pek inanmadım doğrusu. Çünkü anakartın işlemci desteğinde Xeon işlemci yoktu. Acaba yapabilir mi? Yaparsa sıkıntı çıkar mı? Bu anakartın BIOS sürümü en son sürüm fakat sitede Quad Core Q8200 serisi ve üstünde beta destekle çalışabileceği yazıyor. Ben de buna inanarak BIOS'u güncelledikten sonra Quad Core Q8400 taktım fakat ekrana görüntü gelmemişti. Bu nedenle Quad Core Q6600 işlemci almak zorunda kaldım. Sorun çıkmadı hatta şu an kullanıyorum. Bu anakartın chipseti P965/ICH8 acaba destekler mi? Mavi ekran hatası alır mıyım? Adam bana 200 TL'ye yapabileceğini söyledi. Sizce değer mi? Yaptırmalı mıyım?
Sistem özellikleri:
  • Anakart: Asus P5B
  • İşlemci: İntel core 2 Quad Q6600
  • Ram: 3 adet 2 GB toplam 6 GB Kingston 800 MHz DDR2 bellek
  • Ekran kartı: Zotac Nvidia Geforce GTX 750 Ti
  • Güç kaynağı: Aerocool VX-400

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Yapılabiliyor. Mümkün. Ancak hengi tip Xeon işlemci takılacağını da senle paylaşsın bence. Q6600 ile ayni performansı verecekse bir gereği yok. Bence bu sisteme yatırım yapmayı yavaş yavaş bırakıp kenara para koyup Ryzen sisteme geçmelisin. Tabi bu benim önerim.
Yapılabiliyor. Mümkün. Ancak hengi tip Xeon işlemci takılacağını da senle paylaşsın bence. Q6600 ile ayni performansı verecekse bir gereği yok. Bence bu sisteme yatırım yapmayı yavaş yavaş bırakıp kenara para koyup Ryzen sisteme geçmelisin. Tabi bu benim önerim.

Çözüm
Ben de yeni sisteme geçmekten yanayım fakat ailem izin vermiyor. Yazın çalışsam da kazandığım paraya el konuluyor. Yani 16 yaşındayım artık biliyorum desem de güvenmiyorlar

Son düzenleme:
Merhabalar kısa süre önce güvenilir biri olup donanımdan anlayan internet kafeci ağabeyle konuştum. Bana şu an kullanmakta olduğum Asus P5B anakarta Xeon işlemci ile uyumlu hale getirebileceğini söyledi. Ben de pek inanmadım doğrusu. Çünkü anakartın işlemci desteğinde Xeon işlemci yoktu. Acaba yapabilir mi? Yaparsa sıkıntı çıkar mı? Bu anakartın BIOS sürümü en son sürüm fakat sitede Quad Core Q8200 serisi ve üstünde beta destekle çalışabileceği yazıyor. Ben de buna inanarak BIOS'u güncelledikten sonra Quad Core Q8400 taktım fakat ekrana görüntü gelmemişti. Bu nedenle Quad Core Q6600 işlemci almak zorunda kaldım. Sorun çıkmadı hatta şu an kullanıyorum. Bu anakartın chipseti P965/ICH8 acaba destekler mi? Mavi ekran hatası alır mıyım? Adam bana 200 TL'ye yapabileceğini söyledi. Sizce değer mi? Yaptırmalı mıyım?
Sistem özellikleri:
  • Anakart: Asus P5B
  • İşlemci: İntel core 2 Quad Q6600
  • Ram: 3 adet 2 GB toplam 6 GB Kingston 800 MHz DDR2 bellek
  • Ekran kartı: Zotac Nvidia Geforce GTX 750 Ti
  • Güç kaynağı: Aerocool VX-400
Bende bi ara araştırmıştım e5450 için modlu bios vs var hazır olarak. Uyumlu olduğunu düşünüyorum. Ama kullandım diyeni görmedim. XEON işlemciler için modlu bios hazır olarak varsa oluyordur diye düşünüyorum.
Bu arada internet kafecinin birşey yapmasına gerek yok, modlu 5450 ve modlu BİOS uptade yaparak işi çözersin zaten.(Eğer uyumda sorun yoksa.)

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı