Asus P5B-MX Sisteme Yükseltme

umut4123

Hectopat
Daha fazla  
Merhabalar ben 2008 de toplama bilgisayar aldım biraz donanım eklemesi yaptım ama şuan hala onu kullanıyorum. E haliyle ne oyun açıyor ne açtığı oyunlarda düzgün performans veriyor. Oyun dışındaki gündelik kullanımda bile zorluyor. Beni şimdi sistemin özelliklerini yazsam. Sizde bana en ucuz yoldan nasıl güncel oyunları açabiliceğini 2015 oyunlarının hepsini açmasada 2014 oyunlarını açsa yeterli olur. Yardımcı olursanız mutlu olurum.
  • Asus p5b-MXanakart
  • 160 GB 7200 RPM SATA2 8MB sabit disk
  • 2+2 GB 667 MHz Kingston RAM
  • Sapphire ATI X1650 512 MB 128 Bit ekran kartı
  • 350 Watt Power
  • 2,80 GHz Intel Core2 İşlemci sonradan taktığım için modelini hatırlamıyorum
Bide Aopen kasa var ekran kartı veya anakart falan içine sığmazsa yenisinide alabilirim.
Galiba Hepsini çıkartıcam ama en ucuza bu işi nasıl hallederim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Anakartın maksimum 4GB ram destekliyor ki sen zaten 4'de kullanıyorsun, DDR2.
Desteklediği quad işlemcilerin bile frekansı düşük yani işlemci al da diyemiyorum, zaten desteklemediği iyi olan quadlar da 200+ olduğundan gene sıkıntı.
Ekran kartı alabilirsin ama anakartın pci sürümü 1.1, yeni kartların(3.0) bazıları naz yapabiliyor.

Özetle bundan sonra kendine masaüstü alacak isen, minimum masraf ve sonraki sisteminde kullanmak için mevcut sisteme ekran kartı alabilirsin ve güç gereksinimine göre PSU.
Bu makinadan sonra masaüstü almam diyorsan zaten uğraşma.

Günlük kullanımda sıkıntı olmaması gerekir onu da ekleyeyim.
Yeni windows kurup, sistemi olabildiğince hafif ve güncel tut, gerekli ise temizlik+macun değişimi. Onları yapıyorum zaten diyorsan HDD'i Hd tune ile bir test et.(health ve error için)

Yazmak istediğim başlık bu değildi Modumuz beni biraz yanlış anlamış ben eski bir bilgisayarım var bu kasanın içine yeni bir sistem toplayacaktım Ana Kartımı değiştirmem gerek ekran kartını mı yoksa tümden mi değiştireyim diye sormuştum yani zaten yapacağım kasayı hazirana kadar Kullanacağım bu bilgisayarı en ucuz yoldan nasıl sağlamlaştırabilirim diye sormuştum ben. Cevabı sanırım ekran kartını düzeltmek.
Yeni Başlık Açmadan Şunu Sorayım O zaman Bu Ana Kart a Uyumlu Bir Ekran Kartı tavsiye eder misininiz Far Cry 3, Hitman, Mafia II, Gibi Oyunları Açsın

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı