Enes Korkmaz
Hectopat
Daha fazla
Arkadaşlar merhaba, ben yakın zamanda düzgün bir şekilde çalışan bilgisayarıma Asus P5G41-CM LX model anakart ve Çin'den Xeon E5450 3 GHz işlemci aldım. RAM'lerim 3 GB DDR2 idi, aynı şekilde duruyor onlar ve 230W power supply'im de aynı. Sadece anakart ve işlemci değişti. Başlarda taktım işlemci ve anakartı her şey güzeldi. BIOS microcode da yükledim, Windows 10 için güzel stabil bir şekilde çalışıyordu, sonra gün geçtikçe böyle günde 2-3 kez resetlemelere başladı kendini durup dururken. Neyse 1 hafta sonra resetlemeler arttı ve 2. hafta oldu bazen açmaya çalışıyorum daha anakartın markasının gözüktüğü ekranda bile reset atıyor. Bazen basıyorum anakart markası gelirken atıyor, bazen Windows yüklenirken atıyor art arda, bazen hiç atmıyor. Windows açılıyor 2-3 saat kullanıyorum.
Bunun nedeni ne olabilir? Ben yazılımsal olduğunu düşünmüyorum, sıcaklıktan dolayı olduğunu da düşünmüyorum. Sıcaklığı programlarla ölçtüm, hatta sıcaklığı gözlemlerken resetledi kendini. Sıcaklık hep 45 derece, maks. 61 olduğunu görmüştüm oyun açtığımda. Sizce sorun ne olabilir? Ekran kartım TDP değeri 50W olan 1 GB 64 bit Axle 9500 GT ekran kartı. Küçük bir fanı var. İşlemcinin TDP'si 80W. Geriye zaten HDD ve RAM'ler kalıyor. Güç yetmediğinden resetleniyodur diye diğer güç isteyen parçaların gücünü kestim ama işe yaramadı. Şu lanet olası sorunu çözmemde yardımcı olun lütfen. BIOS ayarlarını default da yaptım, o da bir işe yaramadı.
Bunun nedeni ne olabilir? Ben yazılımsal olduğunu düşünmüyorum, sıcaklıktan dolayı olduğunu da düşünmüyorum. Sıcaklığı programlarla ölçtüm, hatta sıcaklığı gözlemlerken resetledi kendini. Sıcaklık hep 45 derece, maks. 61 olduğunu görmüştüm oyun açtığımda. Sizce sorun ne olabilir? Ekran kartım TDP değeri 50W olan 1 GB 64 bit Axle 9500 GT ekran kartı. Küçük bir fanı var. İşlemcinin TDP'si 80W. Geriye zaten HDD ve RAM'ler kalıyor. Güç yetmediğinden resetleniyodur diye diğer güç isteyen parçaların gücünü kestim ama işe yaramadı. Şu lanet olası sorunu çözmemde yardımcı olun lütfen. BIOS ayarlarını default da yaptım, o da bir işe yaramadı.
Son düzenleyen: Moderatör: