Asus P5G41C-M LX Sistem Sürekli Kendini Resetlemesi

Enes Korkmaz

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba, ben yakın zamanda düzgün bir şekilde çalışan bilgisayarıma Asus P5G41-CM LX model anakart ve Çin'den Xeon E5450 3 GHz işlemci aldım. RAM'lerim 3 GB DDR2 idi, aynı şekilde duruyor onlar ve 230W power supply'im de aynı. Sadece anakart ve işlemci değişti. Başlarda taktım işlemci ve anakartı her şey güzeldi. BIOS microcode da yükledim, Windows 10 için güzel stabil bir şekilde çalışıyordu, sonra gün geçtikçe böyle günde 2-3 kez resetlemelere başladı kendini durup dururken. Neyse 1 hafta sonra resetlemeler arttı ve 2. hafta oldu bazen açmaya çalışıyorum daha anakartın markasının gözüktüğü ekranda bile reset atıyor. Bazen basıyorum anakart markası gelirken atıyor, bazen Windows yüklenirken atıyor art arda, bazen hiç atmıyor. Windows açılıyor 2-3 saat kullanıyorum.

Bunun nedeni ne olabilir? Ben yazılımsal olduğunu düşünmüyorum, sıcaklıktan dolayı olduğunu da düşünmüyorum. Sıcaklığı programlarla ölçtüm, hatta sıcaklığı gözlemlerken resetledi kendini. Sıcaklık hep 45 derece, maks. 61 olduğunu görmüştüm oyun açtığımda. Sizce sorun ne olabilir? Ekran kartım TDP değeri 50W olan 1 GB 64 bit Axle 9500 GT ekran kartı. Küçük bir fanı var. İşlemcinin TDP'si 80W. Geriye zaten HDD ve RAM'ler kalıyor. Güç yetmediğinden resetleniyodur diye diğer güç isteyen parçaların gücünü kestim ama işe yaramadı. Şu lanet olası sorunu çözmemde yardımcı olun lütfen. BIOS ayarlarını default da yaptım, o da bir işe yaramadı.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba, öncelikle tüm parçalarını kasadan sök ve uzay montaj şeklinde minimum gereken sistemi kur. Anakart, İşlemci, 1 Adet RAM, Fan, ve Power Supply Klavye ve Monitör. HDD takma ve pili de sök.

Bilgisayarı çalıştırmak için kısa devre yap çalıştır.

Amacımız güçten kaynaklı olup olmadığını anlamak.
Pilsiz çalışır mı diye düşünme çalışır. Senden "F1 to Resume" devam demeni ister.
Bu şekilde BIOS'a ulaşmaya çalış. Eğer giriş yapabilirsen menülerde "Hardware Monitor" bölümü var, anakart sıcaklık ve fan değerlerini gösteren bölüm. Buraya girip 5-10 dakika gözlemle.
Stabil çalışıyor mu?
Voltaj değerlerinde dalgalanma var mı?
Sıcaklıklar ne durumda?
Bunlarda herhangi bir sıkıntı yoksa sırayla önce 2.RAM'i tak çalıştır. Aynı menüyü gözlemle.
Sıkıntı yoksa, HDD tak ama Windows'a geçme direk BIOS'a gir. HDD durumunu kontrol et.
Buraları hepsini geçtiğini düşünürsek, bu defa kasada belli zamanlarda kısa devre yapan birşey vardır.
Bunun için de kasanın tüm ayrılabilen parçalarını birbirinden ayırıp iyice temizliğini yap. Power ve Reset tuşunun kenarlarındaki ince aralığa toz girip de tuşu takılı bırakıyor mu kontrol et.
Eğer sabırla yaparsan sorunun muhtemelen çözülecektir.
Benim tahminim güç belli zamanlarda yetersiz geliyor ya da kabloların tam oturmamasından kaynaklı dalgalanma yapıyor.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı