Asus P5G41T-M LX Overclock Sorunu

Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar, bilgisayarıma overclock yapamıyorum. 2.50 ghz hızında çalışan Xeon L5420 işlemcimi overclock yapmak istiyorum fakat sadece fsb yoluyola oluyor. İşlemci 2.97 de stabil çalışıyor o frekansın daha üstüne çıkamıyorum. RAM hızlarım da stok 1066 mhz ramleri sabitleyebiliyorum sıkıntı yok orada fakat işlemci belli bi yerden sonra overclock olmuyor. 2.98 olmuyor mesela çözümü nedir arkadaşlar ? Şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
@Republic Of Gamers İşlemcinin çarpan kilidi kapalı yani doğrudan frekans artışına izin verilmiyor. FSB ayarı ile yapabileceğin frekans artışı çok kısıtlıdır.
Belirli bir seviyeden sonra sistem stabil kalamamaya başlar.

Stabil olarak yapabileceğin hız aşırtma sana performans kazandırmayacaktır. Çözümü bu işe uygun bir işlemci ve işlemci soğutucusuna geçiş yapmaktır.

@BilgisayarKurdu Teşekkür ederim hocam peki anakartımı Gigabyte GA-G41M-Combo ile değiştirsem biosları güzel benim anakartım çok kısıtlı. GA-G41M-Combo overclock a da müsait bir anakart 3 ghz den 4 ghz e overclock yapanlar var takas yapabilirim şu anki anakartım ile.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı