Asus P5G41T-M LX Sistem Kapanma sorunu

Oğuz Ziya

Kilopat
Katılım
6 Temmuz 2012
Mesajlar
197
Çözümler
1
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Bugün başlıktaki anakartı ve Gskill 8 GB 1333 MHz RAM satın aldım. Vatan'da sistemi kurdular, eve geldim, format attım, driverları yükledim, sistem derecelendirmesi yapayım dedim ama yarıda bilgisayar sürekli kapandı, anlamadım gitti. Bilgisayarın içini açıp işlemciyi yerinden çıkardım, geri taktım, tuhaf bir şekilde bir daha kapanmadı. Bir ara PSU'nun yetersiz kaldığını düşündüm ama 650 Watt +80 bir PSU kullanıyorum.

Sistemim ise şu şekilde:

Intel Core 2 Quad Q9400 2.66Ghz
P5G41T-M LX Anakart
8GB DDR3 1333Mhz RAM
XFX HD6850

Şu anda sistem sorunsuz çalışıyor, bir daha kapanmadı ama kapanmasının nedeni ne olabilir ? İşlemciyi söküp takmam sorunu gidermiş olabilir mi ?
 
Sistem derecelendirmesi yaparken sırasıyla işlemci, ram, ekrankartı, hdd'ler tam yükte teste sokulurlar ve win 7 performansa göre not verir. Bu yüzden işlemciyi söküp takınca düzeldiyse büyük olasılıkla işlemci soğutucusu tam takılı değildi. Tam yükte aşırı ısındığından kapanıyor olabilir. Düzeldi dediğine göre soğutucuyu tam oturtmuşsun ki bidaha kapanmamış. Bence birdaha sorun çıkmayacaktır.

Bende de şöyle bir sorun olmuştu: sisteme oc yapmıştım ama amatörceydi. Sitemi ne zaman derecelendirmeye soksam işlemciye sıra geldiğinde mavi ekran alıyordum . İşlemci tam yükte test edildiği için sorun varsa ortaya çıkıyor. Sizinkininde ısınmadan olduğunu düşünüyorum
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Vatan çalışanları seri üretime bağladığı için işlemciyi yeterince iyi monte etmemiştir. 1155 bacak var sonuçta. Birkaçı temas etmedi mi sistem reset atabilir, mavi ekran verebilir hatta bellekleri tanımayabilir. Bunları gördük. Hatta temassızlık yüzünden işlemcinin ve anakartın birden yandığı Foxconn soketleri hatırlayanlar varıdr.

Bir de BIOS güncellemeyi unutma:

https://www.technopat.net/forum/masaustu-bilgisayarlar/2644-asus-p5g41t-m-lx-bios-guncelleme.html
 
Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı