ASUS P5G41T-M LX ve Xeon 5460 Sistem

Hi Technology

Megapat
  1. ASUS P5G41T-M LX anakartı ve Xeon 5460 işlemci satın almayı düşünüyorum. Acaba işlemcide overclock yapabilir miyim?
  2. Anakart 1333/1066/800MHz Ram destekliyor lakin alacağım RAM 1600 MHZ bir sıkıntı çıkar mı?
  3. Son olarak GTX 1050 Ti PCI Express 3.0 lakin anakartın;
    • 1 x PCIe x16
    • 1 x PCIe x1
    • 2 x PCI
    girişleri var sıkıntı olur mu? Şimdiden teşekkürler.
  4. Anakart "uATX Form Factor" alacağım kasa ATX veya mATX oluyor uyumlu olur mu?
  5. Yanında PSU olarak Aerocool VX Serisi 500W 38A@12V Aktif PFC Güç Kaynağı Fiyatı almayı düşünüyorum anakartımla uyumlu mudur acaba?

Son düzenleme:
  1. Normalde o işlemci desteklenmiyor ama türlü taklalarla çalıştıranlar olsa da her zaman garantisi yok. Çalışsa bile düzgün çalışma garantisi yok, bunun yerine Q9550 falan daha hayırlı olur, mükemmel uyum ile çalışır. Evet O.C yapabilirsin, aynı anakartı ben şu anda kullanıyorum, üzerinde Q6600 var, HTPC olarak kullanmaktayım. Daha önce ufak tefek O.C denemeleri yaptım.
  2. Alacağın bellek 1066MHz'de çalışır, 1333MHz'e O.C edebilirsin ama garanti değil.
  3. Bu anakart PCI-E 1.1 destekliyor, yani PCI-E 1.1 x16 ile PCI-E 3.0 x4 aynı hızda. Darboğaz söz konusu, istersen ekran kartını abartma. Yalnız o ekran kartında harici güç girişi yoksa çalışmayabilir. Bende GT 740 var en fazla 64W güç çekiyor ve sorunsuz çalışıyor olsa da 75W güç çeken ve harici güç girişi olmayan ekran kartını denemedim.
  4. Anakart Micro ATX diye geçiyor, yani Mikro ATX ve ATX(Büyük) kasalara uyumludur.
  5. Uyumludur.

1. Normalde o işlemci desteklenmiyor ama türlü taklalarla çalıştıranlar olsa da her zaman garantisi yok. Çalışsa bile düzgün çalışma garantisi yok, bunun yerine Q9550 falan daha hayırlı olur, mükemmel uyum ile çalışır. Evet O.C yapabilirsin, aynı anakartı ben şu anda kullanıyorum, üzerinde Q6600 var, HTPC olarak kullanmaktayım. Daha önce ufak tefek O.C denemeleri yaptım.
  2. Alacağın bellek 1066MHz'de çalışır, 1333MHz'e O.C edebilirsin ama garanti değil.
  3. Bu anakart PCI-E 1.1 destekliyor, yani PCI-E 1.1 x16 ile PCI-E 3.0 x4 aynı hızda. Darboğaz söz konusu, istersen ekran kartını abartma. Yalnız o ekran kartında harici güç girişi yoksa çalışmayabilir. Bende GT 740 var en fazla 64W güç çekiyor ve sorunsuz çalışıyor olsa da 75W güç çeken ve harici güç girişi olmayan ekran kartını denemedim.
  4. Anakart Micro ATX diye geçiyor, yani Mikro ATX ve ATX(Büyük) kasalara uyumludur.
  5. Uyumludur.
Hocam teşekkürler, 775 pinli anakartların tamamı PCI 1.0 alacağım ekran kartı 3.0 fark oluştaracaktır. 3. de Watt olayını anlayamadım. 1155 pin anakartlı i3 2100 sistemi toplamaya karar verdim. Anakartı seçince buradan yazacağım incelerseniz sevinirim.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı