ASUS P5G41T-M LX3 tabanlı LGA 775 sistem toplama

Bütçe
?

938523

Zeptopat
Selamunaleyküm Technopat Sosyal üyeleri,

Bir kasa toplamam gerekiyor. Anakart modeli ASUS P5G41T-M LX3, kapasitesi ve özellikleri bilinmeyen bir adet RAM, etiketi sökülmüş ama Sapphire Radeon HD 4590 olduğunu tahmin ettiğimiz bir adet ekran kartı, 2.93 GHz Intel Pentium işlemci (fanlı), TX PowerMax 250W PSU ve sanırım bozuk olan bir adet SSD mevcut. Sanırım diyorum çünkü makineyi çalıştırıp BIOS'tan gerekli ayarları yapmamın akabinde SSD ile ilgili bir uyarı çıkıyor ve sistem kendini boot etmiyor. Tüm fanlar dönüyor, RAM'den bip sesi gelmiyor, American Megatrends logosuna kadar her şey normal. Velhasıl;

1- SSD değişimi ile bu sorun tamamen çözülür mü?
2- Bu sistemi uygun parçalarla geliştirmek istersem hangi parçaları kullanmalıyım?
3- Tüm bunlar bana ne kadar masraf çıkarır? Bilgisayarda ağır işler yapılmayacak yani ona göre parçalar lazım.

Ayrıca belirtmem gerekir ki bu parçaların içinde bulunduğu kasanın kablolaması ve dış görünüşü rezalet durumda. Yani bir tane de kasa alacağım.
Konu uzun ve karmaşık oldu ise kusura bakmayın, amaç bu anakartın üstüne çalışan ve stabil bir sistem inşa etmek.

Teşekkür ediyorum.

Dosya Ekleri

• 1.jpg
    1.jpg
    335,7 KB · Görüntüleme: 16
  • IMG_20250714_200856.jpg
    IMG_20250714_200856.jpg
    171,3 KB · Görüntüleme: 18
  • IMG_20250714_200911.jpg
    IMG_20250714_200911.jpg
    121,2 KB · Görüntüleme: 18
  • IMG_20250714_200929.jpg
    IMG_20250714_200929.jpg
    211 KB · Görüntüleme: 14
  • IMG_20250714_200932.jpg
    IMG_20250714_200932.jpg
    305,6 KB · Görüntüleme: 13
  • IMG_20250714_200936.jpg
    IMG_20250714_200936.jpg
    223,3 KB · Görüntüleme: 13
  • IMG_20250714_200946.jpg
    IMG_20250714_200946.jpg
    106,9 KB · Görüntüleme: 13
  • IMG_20250714_200959.jpg
    IMG_20250714_200959.jpg
    82,3 KB · Görüntüleme: 16
  • IMG_20250714_201009.jpg
    IMG_20250714_201009.jpg
    149,2 KB · Görüntüleme: 11
SSD ile ilgili olan o ayarı buraya da yazmanız ve neyi değiştirdiğinizi bize de söylemeniz iyi olur, ona göre yorum yaparız. İşlemcinin modelini bilmiyorum ama muhtemelen E5400'dür, basit işler için işe yarar, yükseltme yapmaya gerek var mı tartışılır? Anakartın Quad desteği var, en kötü Q6600 takabilirsiniz, ucuzdur. Bilgisayar hurdacılarından kasayı çok uyguna getirebilirsiniz.

SSD ile ilgili olan o ayarı buraya da yazmanız ve neyi değiştirdiğinizi bize de söylemeniz iyi olur, ona göre yorum yaparız. İşlemcinin modelini bilmiyorum ama muhtemelen E5400'dür, basit işler için işe yarar, yükseltme yapmaya gerek var mı tartışılır? Anakartın Quad desteği var, en kötü Q6600 takabilirsiniz, ucuzdur. Bilgisayar hurdacılarından kasayı çok uyguna getirebilirsiniz.
Merhaba Yiğit Bey

Cevabınız için sağolun, açıkçası benim talebim birbiri ile uyumlu ve çok da fazla para harcamak zorunda kalmayacağım parça önerileri istemiştim. Anakart kesinlikle kalacak, depolama aygıtı bozuk ve kesinlikle değişmesi gerek (sistemin SSD'yi görmediğine dair bir uyarı geliyor, ama kabloları bağlı yani bozuk besbelli.) eğer çok masraf çıkarmayacaksa da ekran kartı, RAM ve işlemci yani kısacası anakartın üzerine yeni bir sistem inşası düşünüyorum. Kasa tercihim nasıl olmalı? Ve PSU'm yeterli olur mu bu parçalara? Pek anlamıyorum bu yüzden çok soru soruyorum yardımcı olabilirseniz çok mutlu olurum.

Teşekkür ediyorum.

up up up

Son düzenleme:
PSU 12V kanalından yanlış görmüyorsam 130W gibi bir şey verebiliyor, yani çok yüksek değil. İşlemci zaten 65W, şu an takılı olan işlemciden bahsediyorum. Aslında bana kalsa komple elden çıkarıp en azından LGA1156, Intel 1. nesil platforma yönelmeniz, fiyat olarak birbirlerine çok yakınlar. Bu LGA775 sistemlerden aslında pek hayır gelmez. Tabii hiç yoktan basit işleri halledersiniz şu anki sistemle, hiçbir güncelleme yapmayın derim, boşuna para harcamayın. SSD alın bir, bir de RAM 4 GB değilse 4 GB'a tamamlayın yeter. Ekran kartı olarak anakartın görüntü vermeye yarayan yonggası var, G41 Express Chipset diye, o yeterli gelir basit işlere.

PSU 12V kanalından yanlış görmüyorsam 130W gibi bir şey verebiliyor, yani çok yüksek değil. İşlemci zaten 65W, şu an takılı olan işlemciden bahsediyorum. Aslında bana kalsa komple elden çıkarıp en azından LGA1156, Intel 1. nesil platforma yönelmeniz, fiyat olarak birbirlerine çok yakınlar. Bu LGA775 sistemlerden aslında pek hayır gelmez. Tabii hiç yoktan basit işleri halledersiniz şu anki sistemle, hiçbir güncelleme yapmayın derim, boşuna para harcamayın. SSD alın bir, bir de RAM 4 GB değilse 4 GB'a tamamlayın yeter. Ekran kartı olarak anakartın görüntü vermeye yarayan yonggası var, G41 Express Chipset diye, o yeterli gelir basit işlere.
Elimdeki parçaları satmam zor görünüyor eski oldukları için. Yeni bir anakartın üzerine yeni parçalar almak da bütçemi aşar. Zorunlu olarak bir SATA SSD alacağım orası kesin, işlemci ve ekran kartı kalır, RAM'i Kingston Value DDR3 4GB olarak alsam, kasayı da herhangi bir ATX mid tower olarak alsam sanırım bu iş çözülür. Hele durun, montaj sırasında da epey kafanızı şişiricem hahahhaa

Şaka bir yana, bu şekilde yapsam olur mu?

Müsaitseniz dönüş yapar mısınız hocam

Son düzenleme:
Elimdeki parçaları satmam zor görünüyor eski oldukları için. Yeni bir anakartın üzerine yeni parçalar almak da bütçemi aşar. Zorunlu olarak bir SATA SSD alacağım orası kesin, işlemci ve ekran kartı kalır, RAM'i Kingston Value DDR3 4 GB olarak alsam, kasayı da herhangi bir ATX mid Tower olarak alsam sanırım bu iş çözülür. Hele durun, montaj sırasında da epey kafanızı şişireceğim hahahhaa

Şaka bir yana, bu şekilde yapsam olur mu?

Müsaitseniz dönüş yapar mısınız hocam

O şekilde yaparsanız olur ama RAM'i ikinci elden daha ucuza alabilirsiniz, kasayı da aynı şekilde.

O şekilde yaparsanız olur ama RAM'i ikinci elden daha ucuza alabilirsiniz, kasayı da aynı şekilde.
Tamam, şimdi finalde SSD sıfır öbür parçalar ikinci el alınıyor. Siparişini bugün yarın veririm. Yardımınız için teşekkür ediyorum Allah razı olsun. Parçalar gelince montajı için yardım isteyebilir miyim sizden yine müsait olur iseniz? Yanlış bir şey yapmak istemiyorum da.

Tamam, şimdi finalde SSD sıfır öbür parçalar ikinci el alınıyor. Siparişini bugün yarın veririm. Yardımınız için teşekkür ediyorum Allah razı olsun. Parçalar gelince montajı için yardım isteyebilir miyim sizden yine müsait olur iseniz? Yanlış bir şey yapmak istemiyorum da.

Tabii ki, müsait olduğumda ilk işim sizinle ilgilenmek :) Zaman buldukça girip yazarım size. Zaten nazik olduğunuz sürece her türlü parçayı söküp takabilirsiniz

Yarın bu 3 parçayı sipariş ediyorum. İnşallah kazasız belasız ulaşır.

Ya da bu SSD.

Ya da bu SSD.

Bu da bir başka alternatif SSD.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bana kalsa dediğim gibi herhangi bir bilgisayarcıdan daha ucuza eli yüzü düzgün bir kasa çıkarabilirsiniz, eski ama sağlam olsun yeter. O RAM'i de almayın, anakart desteklemiyor o RAM'i. 4+4 GB DDR3 1333MHz şeklinde RAM destekliyor anakart maksimum, buna göre seçim yapın ve yine ikinci elden bakın. Sıfır olarak o RAM'ler yok artık, sizin baktığınız da pahalı zaten. Ek olarak SSD tavsiyesi içinse Kingston A400 sağlığı çabuk azalan bir model, tavsiye etmem. HP SSD'ler hakkında bir bilgim yok ama bu forumda konusu olmalı, onlara bakın.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı