Asus P5G41TM-LX anakart ve XFX HD5770 ile oyunlarda performans ssorunu

Makaleler
3
Yer
Nebuchadnezzar
Daha fazla  
Meslek
Judge Dredd
Sistem özelliklerim şöyle: Asus P5G41TM-LX anakart, Dual Core E6600 3.06 GHz (O.C. to 3.9 GHz), Corsair DDR3 4GB 1333 MHz Ram, XFX HD5770 (O.C. to 930 MHz) ekran kartı, CM GX750 Watt PSU. Sorularıma gelince; öncelikle böyle bir sistemle MW3 gibi bir oyunu 1280x960 çözünürlükte (CRT Monitör) en yüksek ayarda rahatlıkla oynarken BF3 gibi bir oyunu 1024x768 çözünürlükte Low ayarlarda donarak oynuyorum bunun sebebi nedir? İkinci olarak da ekran kartıma O.C. atarken maksimum 930 MHz yapabiliyorum. Frekansı 931 yaptığım anda herhangi bir oyuna girdiğimde oyun içinde donmalar yaşıyorum ve 960’ta yani son frekansta çalıştırmak istiyorum. Sıcaklıkla ilgili problem olacağını sanmıyorum çünkü kasanın hava sirkülasyonu oldukça iyi ve maksimum gördüğüm sıcaklık değeri 40-45 derece. BIOS güncellemesi yaptım ve sürücülerin hepsi güncel son sürüm ve son olarak da sisteme Windows 7 64 bit kurduğumda sisteme aşırı bir yük biniyor ve bilgisayar geç açılıyor, uygulamalar geç başlıyor. Bu konuda ne yapmamı önerirsiniz? Bu üç konuda yardımcı olursanız sevinirim.

Bu üç konunun da tek cevabı var: anakartın. Sistemini gayet güzel yükseltmişsin. Hatta gereksiz derecede yüksek bir PSU bile takmışsın fakat G41 yonga setli bir anakart ile gidebileceğinin sınırına dayanmışsın. Şu an sistemin gayet güzel. Anakartını ve onunla birlikte işlemcini değiştirdiğinde inanılmaz bir performans artışı elde edebilirsin. Tavsiyem i5 3570K ve Z77 yonga setli bir anakart alman yönünde. Bu ikisi 750 TL tutuyor. İstersen 400 TL’ye AMD FX-4100 ve 970 yonga setli bir anakart da alabilirsin. Her halükarda performans artışı elde edersin. İşletim sistemi olarak da Windows 8 kur.

Uyarı! Bu konu 13 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı