ASUS P5GD1-VM Windows 8.1 Kurulumu

Alikemal2

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar bilgisayarım mavi ekran hatası veriyordu ve açılmamaya başladı. HDD hatası olduğunu söylediler gittim HDD almaya. Vatan Bilgisayarda ki arkadaş bana bilgisayarımın daha iyi çalışacağını söyleyerek SSD verdi. Kingston marka 120 gb 480/480. Orada taktırdım biosdan baktı çalıştığını onayladılar. Eve geldim format atmak için xp kurduğumda tam format biterken bir daha mavi ekran verdi. Tekrar atmak istedim yine tam format atarken mavi ekran verdi .Technopat'ın usb den windows 8 kurma rehberinden faydalanarak windows 8 kurmayı denediğimde ise aşşağıda vereceğim fotoğraftaki hataya benzer bir hata alıyorum. Kendi aldığım hatayı eve gidince çekip koyacağım.

Anakart modelim : ASUS P5GD1-VM

boot_error_status_0xC0000098.jpg

Biz 945'e desteği kestik siz 915 ile geldiniz :) Sanırım Windows 8 kurulumu pek mümkün değil çünkü bu sistem DDR kullanıyor, DDR2 bile değil. BIOS'u güncelleyin ilk olarak.
Bilgisayarı hiç açamıyorum nasıl yapabilirim bios güncellemesi yardımcı olabilir misiniz ? Kusura bakmayın çok eski sistemim.

Biz 945'e desteği kestik siz 915 ile geldiniz :) Sanırım Windows 8 kurulumu pek mümkün değil çünkü bu sistem DDR kullanıyor, DDR2 bile değil. BIOS'u güncelleyin ilk olarak.
Aldığım mavi ekran hatasıda da attığım fotoğraftaki tam format biterken veriyor.
10942781_814710815261504_1347318795_n.jpg

En kısa sürede yapıp sonucu bildireceğim çok teşekkür ederim Mikail Bey.

Ya dostum senin için biraz araştırdımda Asus bu anakart için Windows Vista'dan sonra driver desteğini bile kesmiş.
Mavi ekran için İde'yi AHCİ yapman lazım. Youtube'den sana kaynak bulmaya çalışıyorum ama maalesef bulamıyorum. Çok eski bir anakart.

Ya dostum senin için biraz araştırdımda Asus bu anakart için Windows Vista'dan sonra driver desteğini bile kesmiş.
Mavi ekran için İde'yi AHCİ yapman lazım. Youtube'den sana kaynak bulmaya çalışıyorum ama maalesef bulamıyorum. Çok eski bir anakart.
Çalışır duruma gelsin xp bile olur. İlginiz için teşekkürler.

Mikail bey güncellemeyi bir türlü beceremiyorum yardımcı olabilir misiniz ?

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı