Asus P5KPL-AM SE sisteme Ram Mi Almalıyım Yoksa Ekran Kartı Mı?

• Konuyu başlatan taz6
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 4
  • Görüntüleme 1.603

taz6

Kilopat
Yer
Ankara
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci - Müzisyen
Bilgisayarımın özellikleri şöyle;

• Asus P5KPL-AM SE *
  • Intel Pentium 4 3.00GHz *
  • Intel GMA 3100 *
  • 2GB DDR2 800MHz RAM

Bu özelliklere göre 2GB ram mi almalıyım yoksa 1GB ekran kartı mı? 2sini birden alacak bütçem olmadığı için sadece birini almak zorundayım.

Teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
DDR2 bir sisteme yapmanızı pek tavsiye etmem. 1GB ekran kartı tabiri yanlış, hangi marka ve model ekran kartını alacaksınız bunu söyleyin.
Bütçenizi söyleyin, sistemin tüm elemanlarını, güç kaynağı da dahil olmak üzre yazın.

En azından DDR3 bir anakart, bellek ve uygun soket tipli bir işlemci alana kadar ufak ayarlarda oyununuzu oynarsınız...

Sisteminiz çok eski. Yatırım yapmayı uygun görmüyorum.

Ekran kartlarında ise önemli olan bellek değil GPU'dur.

Son olarak sistemim imzamda diyerek kuralları çiğnemiş oluyorsun.

Benim kuzenim de aynı sistemi kullanıyor. Ram'i 3 GB, ekran kartı 1GB 128bit nVidia inno3d 9500gt. Ekran kartını ben taktım ;) . Şu anda hiçbir sorunu yok. Bu bilgisayarlar için 2 GB ram herşeye yetiyor. Çünkü: zaten bilgisayarın açacağı oyunlar belli. Yüksek kapasiteli oyunları açamıyor. Bunun için de ekran kartı almanı öneririm.

- - - Güncellendi - - -

En fazla GT 630 kaldırır. (Tam bir bilgim yok. Yanlış bilgi vermeyim...) Eğer psu 220V ise bu ekran kartını kolaylıkla çalıştırırsın. Daha yüksek psu almana gerek yok.

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı