ASUS P5KPL-AM Uygun işlemci

cntgrlylmz

Kilopat
Daha fazla  
Merhabalar ,
Asus P5KPL-AM eski bir ana kartım var - zamanında lisede iken staj paramla yenilemiştim
o zamanlar nvidia gt 9800 ekran kartı yeni çıkmıştı o ekran karını almak için bu anakartıyla birlikte değiştirmiştim.
Önceden hiç kasma olmazdı ama şimdi 3 dk'da bir herşeyde kasıyor cpu %100 oluyor işlemciden sanırım. İşlemcinin üzeirndeki soğutuca bir tırnağı kırık iyi soğutmuyor işlemcide eziğin önde gideni :D
DualCore Intel Pentium D 915, 2800 MHz (14 x 200) bu şekilde şimdi ben biraz Technopat videoları olsun forumlar olsun biraz araştırma yaptım ve işlemci ve soğutucusunu değiştirmek istiyorum.

• Anakartıma uygun en iyi yuksek işlemci Intel Core 2 Quad Q9650 CPU'muş.
Bu işlemci sizce nasıldır ve bunu üzerine güçlü bir soğutucu takmak istiyorum ne öneririsiniz
RAM'lerim kinston DDR2 3 GB 800 MHz -Ramlaerimide DDR2 8 GB yapıcam.
kısacası eski bilgisayarım şöyle olacak:

• Intel Core 2 Quad Q9650 CPU
  • Nvdia 9800 gt 1 gb (256 bit)
  • 8 GB RAM
Yani en aızndan bu özelikete aynı anda hem müzik dinleye bilir hem forumda takılabilirim değil mi ?
600-700TL bir miktarım var ve değerlendirmek istiyorum.
Şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
peki sence ne yapmalıyım kardeşim ,
Intel Core 2 Quad Q9650 işlemci iyi değil mi ? bnm o anakartıma göre
ya ne bileyim önceden sıkıntı donma problem olmuyordu darksider crysis gibi oyunları oynardım şimdi ise çekilmiyor hiç pc 3 dk bir kasıyor çok kasıyor sonra hızlanıyor sonra 3 dk sorna yine kasıyor .

İnanki o işlemci bir i3 ile yarışabilir. Fakat günümüzün serisiyle değil. Bende aynı anakart tipinden var e4600 işlemci var. Bende crysis kasmıyor sendemi kasıcak. Temizinden anakart biosu güncelle windows7 64bit yüklersin. 4 çekirdek işlemcin var. Ekran kartı bi hayli iyi. Driverlarıda güncelle. Bi derdin tasan kalmaz. On numara kasa zaten.

abi çok kasıyor ya güzel abim yardım edin sanırım soğutucudan kaynaklanabilir mi işlemcinin üzeirndeki soğutucu pervane dönüyor ama , temizledim sökmeden temizliyorum sökmeye çalıştım sökemedim ama altındaki demirler kanallar tıkalı temizleyebildiğim kadar temizledim ama soğutucudan olabilirmi çok kasıyor format attım yine aynı ve soğutucu 5 sendir sökülmedi yani ksıacası termal macunda 5 senedir yenilenmedi oondan olabilrimi 3 dkda bir kasıyor çok kasıyor önceden hiç olmazdı ya böyle şimdi deli gibi kasıyor :( chrome bile 4 dkkda giriyor

abi çok kasıyor ya güzel abim yardım edin sanırım soğutucudan kaynaklanabilir mi işlemcinin üzeirndeki soğutucu pervane dönüyor ama , temizledim sökmeden temizliyorum sökmeye çalıştım sökemedim ama altındaki demirler kanallar tıkalı temizleyebildiğim kadar temizledim ama soğutucudan olabilirmi çok kasıyor format attım yine aynı ve soğutucu 5 sendir sökülmedi yani ksıacası termal macunda 5 senedir yenilenmedi oondan olabilrimi 3 dkda bir kasıyor çok kasıyor önceden hiç olmazdı ya böyle şimdi deli gibi kasıyor :( chrome bile 4 dkkda giriyor
Git bir tamirciye götür. Termal macun yenilesin. Bide sıcaklık değerlerini kontrol ettir.

anakartı söktüm soğutuyucu çıkarrtım işlemcinin üstünde 1 grm termal macun kalmamış -gittim yenisini sürdüm taktım tekrar temizledim ama problem devam ediyor -sanırım yeni kasa alıcam . :(

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı