Asus P5KPL-CM G31 yerine yeni sistem

Last Driver

Hectopat
Daha fazla  
Selam. Bana sistem tavsiyesi yapabilir misiniz ? F/P sistemi. Şimdiki sistemim :

• Core 2 DUO E7400 2.8 Ghz. OC yaptım. 3.36 Ghz
  • 3 GB 800 Mhz OEM RAM. (Sorun olur mu ? Alalı çok oldu. Sıkıntı yaşamadım ama)
  • Asus P5KPL-CM G31 Anakart (BIOS'ta Auto Overclock şeçeneği vardı. Oradan %20 seçtim. Sıkıntı çıkmadı. Gayet stabil. Her şey Auto.)
  • Sapphire 512 MB HD 4830 GDDR3 ekran kartı (Catalyst 12.4 yüklü. Önceden Catalyst Over Drive ile OC yapabiliyordum ama şimdi açılmıyor. Ben MSI AfterBurner'dan GPU hızını 700 Mhz yaptım voltaj vermeden.)
  • 550W OCZ Fatality Serisi PSU var.

Nasıldır, iyi midir ? Windows 7 Ultimate 32 Bit işletim sistemini kullanıyorum. Sistemim yeterli mi ? Sadece ekran kartı değişsem kurtarır mı ? CPU dar boğaz yapar mı ? Ya da HD 4830 yapıyor mudur ?

Bir de Recep'e Sor'u nasıl canlı izleyeceğim. Ne zaman yayın var ? Şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
"Recep'e Sor" ile ilgili haberleri buradan alabilirsiniz, ben öyle takip ediyorum en azından; http://www.facebook.com/balrecep

Sistem upgrade konusunda da, yapılacak çok fazla bir şey yok gibi sanki. Yazdığınız parçalar vaktiyle gayet sağlam ve uyumluydu. Şimdi tutup da o konfigürasyonu bozmak çok mantık işi değil gibi geliyor bana. Hani ram ve işlemciyi değiştiremezsiniz, anakartı yenilemek gerek. Haliyle o eski sisteme yapılabilecek tek müdahale ekran kartı üzerine, o da tek başına o sistemi şahlandıramaz elbette. Mevcut bileşenlerinizle birlikte çok kral ekran kartı kullansanız dahi sınırlı FPS artışı alacağınızı düşünüyorum.

Bütçem minimum 1500 TL ayırabilirim. Kasa, psu felan değiştirmessem yeterli gelir heralde.

2500 TL verebilirim fakat f/p sistem için ideal fiyat nedir bilmiyorum. Yoksa 5000 TL'ye de sistem toplarım kasarım yani fark etmez.

Bu kadar bütçe varsa yenilemeye gerek yok. yeni sistem almak en mantıklısı:

CPU:
179 $ ( 325,60 TL)
ANAKART:
105 $ ( 191,00 TL)
BELLEK - RAM:
66 $ ( 120,05 TL)
HARD DISK:
79 $ ( 143,70 TL)
EKRAN KARTI:
349 $ ( 634,83 TL)
KASA:
118 $ ( 214,64 TL)
HARD DISK - SSD:
136 $ ( 247,38 TL)

TOPLAM :​
1.877,21 TL​
KDV (%18) :​
337,90​
NAKİT / HAVALE (TL) : 2.215,11 TL

Anakart R2.0 olmalı ve RAM'ler de 1866 MHz.

Bu istemi alabilirim. Benim için sistemin F/P oranı ve biribirleriyle uyumu önemli, işlemcinin yada diğer parçaların dar boğaz yapmaması.
Bir seyi daha merak ediyorum AMD işlemcilerle RADEON kartlar daha uyumluymuş di duymuştum, neden GTX 660ti önerdiniz acaba? Bir de sogutma olarak en iyisi ASUS DiCU 2 mi, MSİ hakkında bir sey bilmiyorum.

Tmm o zaman bu sistemi alırım. Teşekkür ederim.

ASUS DiCU 2 de ısı boruları GPU ile doğrudan temas ediyo buna Direct CU diyolar diye duydum ve bu sayede daha iyi sogutma performansı oluyormuş. MSI'da 4 tane ısı borusu var ( ASUS dan 1 tane fazla) ama soğutucu tabanı değişik bakır değilmiş gibi duruyor. Yani bunlar fark ettirir mi merak ettim. Tavsiye ettiğiniz MSI Twin Frozer'ı da alırım fark etmez.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…