ASUS P5KPL Sistem İyileştirme

ÖFB

Hectopat
Daha fazla  
Evde zar zor çalışan bir bilgisayarım var. Bunu biraz iyileştirip kardeşime hazırlamak istiyorum. Özelliklere gelirsek:
  • C2D e6550 2x2.33 ghz (2.50 OC)(Değiştirmeyi düşünmüyorum.)
  • 80 gb hdd (galiba sata1)(50mb okuma 50mb yazma)
  • Bozuk sürücüsü yüklenmeyen ekran kartı 8400gs
  • Asus p5kpl anakart
  • 1 gb ddr2 1gb ram (Eklemeyi düşünüyorum)
  • 450w Everest psu
  • Almayı düşündüğüm parçalar:
  • Amd r7 240
  • 2 gb ram (2. el olabilir.)
Sorularım:
1) Psu ekran kartını kaldırır mı ?
2) Başka parça eklemem gerekir mi ?
3) Sistem ne düzeyde olur ? (Oyun olarak)

Son düzenleyen: Moderatör:
PSU'dan ziyade anakartın ekran kartını kaldırmayabilir. Almayı düşündüğün kart PCI 3.0 destekli, anakartın sanırım 1.1.
Normalde geriye doğru uyumlu olmaları lazım ama gerçek hayatta öyle olmuyor. Ben olsam ya birisinden deneyip alırdım 3.0'lığı ya da PCI 2.0 üzeri destekli ekran kartı almazdım.

Psu tam 450w sağlıyorsa problem yok. Aynı anakart bende var Ram miktarın düşük. 1 gb ram eklesen bile eski oyunları oynarsın güncel oyunlar x64 sistem istiyor. PCI 2.0 ve üstü (3.0 da olur) ekran kartı tercih edebilirsin problem yok enfazla %5 dar boğaz oluşturur. Darboğazı işlemci ram ve ekran kartı üçgeni dengesizse oluşur. Ramı 4 gb yap ekran kartını orta seviye ( Gtx 750 [emoji57] ) aldığın zaman sistemi x64' e geçiş yap birkaç sene daha rahat edersin. Ekran kartı ve 4gb ram (ddr2 2gb X 2 tek 4 gb yok hem anakart 4 gb üstü desteklemiyor) 500 lira altı üstü oynar masraf edersin ama oyunda oynarsın. [emoji4]

Bendede aynı anakart var İşlemcim İntel core 2 quad, 4 gb ddr2 ram var, psu : 300 watt, ekran kartı radeon x1650 :D gtx750 ti oc strix almak istiyorum acaba psu ve anakart kaldırırmı? özelliklede gtx750 ti fazala güç harcamadığı için almak istiyorum.

Bendede aynı anakart var İşlemcim İntel core 2 quad, 4 gb ddr2 ram var, psu : 300 watt, ekran kartı radeon x1650 :D gtx750 ti oc strix almak istiyorum acaba psu ve anakart kaldırırmı? özelliklede gtx750 ti fazala güç harcamadığı için almak istiyorum.

Psu 500w yap 120- 150 TL yanınada Gtx 750. Tattan yenmez.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı