ASUS P5L-MX anakart hata mesajları

turkokan

Hectopat
Yer
Antalya
Bilgisayar artık açılmıyor ve hata mesajları veriyor, ekli resimlerde göreceğiniz gibi bu mesajlar nedeni ile BIOS'a girmek mümkün olmuyor. Ne yapmamız gerekir?

1. BIOS pili yenilendi ve tek olan reset jumper 1-2, 2-3, 1-2 yapıldı.
2. Yeni RAM takıldı.
3. Güç kablosu değiştirildi.
4. Delete tuşu, işe yaramadı.
5. F8, F11 ve F12 işe yaramadı.
6. Alt ve F2 beraber Ez flash işlemi "P5L-MX. ROM" olmasına rağmen DVD ROM ile "not found" yazısı çıktı ve döngüye girdi.
Benim gözlemlerim ve yaptıklarım bunlar.

Dosya Ekleri

• IMG_20200222_005850.jpg
    IMG_20200222_005850.jpg
    680,8 KB · Görüntüleme: 66
  • IMG_20200222_010108.jpg
    IMG_20200222_010108.jpg
    855,3 KB · Görüntüleme: 65
  • IMG_20200222_010524.jpg
    IMG_20200222_010524.jpg
    836,2 KB · Görüntüleme: 44
Son düzenleyen: Moderatör:
Bilgisayar artık açılmıyor ve hata mesajları veriyor, ekli resimlerde göreceğiniz gibi bu mesajlar nedeni ile BIOS'a girmek mümkün olmuyor. Ne yapmamız gerekir?

2. Yeni RAM takıldı.
6. Alt ve F2 beraber Ez flash işlemi "P5L-MX. ROM" olmasına rağmen DVD ROM ile "not found" yazısı çıktı ve döngüye girdi.
EPROM ile yeni BİOS yazılması gerekiyor. Daha önceden BİOS güncellemesi yaptınız mı? P5 serisinde sürekli BİOS güncellemesi sonrasında gelen bir hataydı bu da...
İşlemci soğutucunuz tam oturuyor mu? Kablosuna dikkat edin, CPU FAN Error olduğu yazıyor.
Nerde yazıyor o ben göremedim ? :D

2. Yeni RAM takıldı.
Bu videodaki işlemi de deneyebilirsin.

Son düzenleme:
EPROM ile yeni BİOS yazılması gerekiyor. Daha önceden BİOS güncellemesi yaptınız mı? P5 serisinde sürekli BİOS güncellemesi sonrasında gelen bir hataydı bu da...

3.Resimde yazıyor CPU Fan Error! yazısı nasıl göremedin?

2. Yeni RAM takıldı.
Anakartınız çok eskiyse belki artık bozulmaya başlamıştır belki? Bütün parçaları değiştirmişsiniz ama BIOS'a girmenizi neden engelleyebilir ki RAM veya güç kablonuz?

İşlemci soğutucunuz tam oturuyor mu? Kablosuna dikkat edin, CPU FAN Error olduğu yazıyor.
Bugün dediklerini uyguladım ancak sonuç alamadım. Bilgi için teşekkür ederim.

Anakartınız çok eskiyse belki artık bozulmaya başlamıştır belki? Bütün parçaları değiştirmişsiniz ama BIOS'a girmenizi neden engelleyebilir ki RAM veya güç kablonuz?
RAM ve güç kablosu değişti ancak yinede sonuç değişmedi. Bilgi için teşekkür ederim.

EPROM nasıl yapabilirim; herhalde bir tek denemediğim o kaldı.

Denedim ama sonuç alamadım, bilgi için teşekkür ederim.

Bugün dediklerini uyguladım ancak sonuç alamadım. Bilgi için teşekkür ederim.

RAM ve güç kablosu değişti ancak yinede sonuç değişmedi. Bilgi için teşekkür ederim.

EPROM nasıl yapabilirim; herhalde bir tek denemediğim o kaldı.

Denedim ama sonuç alamadım, bilgi için teşekkür ederim.
Bilen birine götürmeniz gerekmekte. Sıfırdan BİOS yazılabilmesi için:
  • EPROM
  • Üflemeli havya (Isı tabancası olarak da geçer)
  • Flux
  • Elektronik bilgi ve el becerisi :)
    Gerekmektedir. Bilen birine götürürseniz faheş fiyat almadan yaptırabilirsiniz. 30 TL'den fazla isterlerse kargoyla bana yollayın ben ücretsiz yapıp yollarım. PTT Kargo ile 9 TL :)

Arkadaşlar hepinize teşekkür ederim, araştırmalar sonunda, asus anakartların sıkıntıdan başka bir olmadığını anladım. Bu nedenle anakartı emekli yaptım. Moderatör arkadaşlar konuyu kapatabiliriz.
Arkadaşlar hepinize teşekkür ederim, araştırmalar sonunda, asus anakartların sıkıntıdan başka bir olmadığını anladım. Bu nedenle anakartı emekli yaptım. Moderatör arkadaşlar konuyu kapatabiliriz.
'Konu kilitlensin lütfen.'

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı