Asus P5Q SE/R bilgisayarımı revize etmek istiyorum

noobito bonito

Hectopat
Merhaba arkadaşlar.

Benzer bir sistem için başka bir arkadaş O.C tavsiyesi istemişti. 5. yılını dolduran sistemim hantallaşmaya ve fanları bağırmaya başladı. 2009 yılında başladığımız yolculuğumuz sona doğru yaklaşmaya başlıyor. Mevcut döviz kurları da dahil olmak üzere bazı sebeplerden ötürü şuan için yeni bir sistem toplamam mümkün değil. Amacım, benim ağırbaşlı küheylana (ismi Küheylan) hız aşırtma rekorları kırdırtmak değil. Zaten gerekli ve yeterli bilgiye de ne yazıkki sahip değilim. İlgili başlıkları takip ederek bilgi sahibi olmaya çalışıyorum. (Bu bağlamda sizlere de teşekkür etmek isterim
:)) Youtube.com da aynı işlemci ve benzer anakart kullanıcılarının 2.40 olan standart hızını 3.0 ve hatta 3.60 kadar çıkardığını gördüm.

Örn: Step By Step On How To Overclock A Q6600 To 3.2GHZ - YouTube

Fakat ne PSU ma, ne kasam ve soğutma becerilerine nede kendime güvenmediğim için sizlere danışmak istedim.

Sizce OC olayına girmelimiyim? Yoksa evdeki bulgurdan da olmadan ve masrafa girmeden basit mekanik temizliğe mi girişmeliyim? Şimdiden teşekkürler :D

- Asus P5Q SE/R
- Core 2 Quad Q6600 2.4 GHz
- Asus nVIDIA GeForce 9600 GSO Ultimate (384MB/192-Bit)
- Kingston Hyperx 2*1 GB DDR2 1066 MHz CL-5
- PSU - Gigabyte GE-R460-V1 400W, peak load 460W
- Kasa - Modelini bilmediğim Gigabyte marka sadece 1 adet egzoz fanı olan bir kasa

Eğer oyuncuysan bu sistemin artık değiştirilme vakti çoktan gelmiş. Ama normal ev kullanıcısıysan hafif O.C. ile devam edebilirsin.

Kenarda köşede yeni sistem için tuttuğum 2bin liram var. 3 bin liraya kadar çıkmak istiyorum ama yeni sistemi ancak 10 ay sonra alabilirim çünkü önümde kısa bir askerlik süreci var. 1-2 sene daha idare etsin diye eski sistem için yeni sistemin bütçesini delmeye değer mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Kenarda köşede yeni sistem için tuttuğum 2 bin liram var. 3 bin liraya kadar çıkmak istiyorum ama yeni sistemi ancak 10 ay sonra alabilirim çünkü önümde kısa bir askerlik süreci var. 1-2 sene daha idare etsin diye eski sistem için yeni sistemin bütçesini delmeye değer mi?
3000tl biriktirip daha iyi bir şey alırsın, şimdilik 2000 kenarda dursun. Eski sisteme de yatırım yapma. Temizlik + Macun yenilemesi ile rahatlayacaktır çoktandır bu işlemleri yapmadıysan.

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı