Çözüldü ASUS P5Q SE2 macOS Desteği

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ben HDD ye kurulum yaptım. Kurulum yaptıktan sonra farkında olmadan USB' yi biçimlendirdim. MavHDD içinde bu dosyalar var. Apple HFS HDD' yi görmek içinde Paragon HFS+ programını kurdum. Maalesef Mavericks 10.9.5 imajını da sildim. Şimdi ne yapmam lazım benim USB olmadan nasıl boot edebilirim?@claus
Bu arada benim AMI BIOS Modu : Eski yazıyor. Yani ne EFI nede UEFI. Ben Mavericks'den başka hangi sürümü kurabilirim.

Adsız.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Shanoğlu eski veya başkalarının konulara yazıp durma artık. Senin konun burada var. Problemlerini bu konu altında veya yeni konu açarak belirmelisin.
Bizim sadece Clover desteğimiz var. Mavericks silindiyse tekrar indirebilirsin. Ayrıca muhtmelen sisteminde HDMI olmadığı için ekran kartında sorun yaşıyorsun.

Sistemin çok eskli High Sierra'da sorun yaşarsın. Mavericks denedikten sonra sorunu yaşarsanız Yosemite deneyin.

Mavericks denedim. Ekran çözünürlüğü ve boot olayında sorun yaşadım. Ekranı bir türlü 1680x1050 veya 1920x1080 e alamadım. Üstelik Nvidia Web Driver kurmama rağmen. Şu anda High Sierra'yı tekrardan indiriyorum. Bu sefer Nvidia kextlerini sileceğim. Kurulum yapmadan önce hangi komutları girmem lazım hata almamak için ?

Shanoğlu eski veya başkalarının konulara yazıp durma artık. Senin konun burada var. Problemlerini bu konu altında veya yeni konu açarak belirmelisin.
Bizim sadece Clover desteğimiz var. Mavericks silindiyse tekrar indirebilirsin. Ayrıca muhtmelen sisteminde HDMI olmadığı için ekran kartında sorun yaşıyorsun.

Otuz defa konu açtım. Kimse yardımcı olmuyor. Evet sistemimde HDMI desteği yok. Ben diyorum ki bu benim sisteme hangi macOS uyumlu olur ? Boot olsun, ekran kartı olsun yardımcı olursanız inanın çok sevinirim. Clover bootlader istiyorum. Chameleon'da bir türlü yapamadım şu boot olayını, benim BIOS modu eski modelden yani ben Clover bootlader olan bi imaj dosyası indirsem EFI klasörü çıkar mı ? Benim indirdiğim Mavericks 10.9.5 sürümü Clover değilmiş. Chameleon bootloader destekliymiş.
Anlatmak istediğim kurulumdan sonra kolay boot yapayım. Kendi ekran kartının çözünürlüğünü kullanabileyim istiyorum. Chameleon'da bunlar zor yapamadım. Yosemite önerir misiniz ? Ama içinde kurulumu Clover bootloader olacak :)

Herkes elinden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyor. Siz kendi konunuz varken başka konulara aynı sorularınızı yazarsanız mesajlarınız silinir.
Yosemite deneyebilirsin macOS Yosemite 10.10 İmajı
Fakat HDMI desteğim olmadığı için görüntüde senin de belirttiğin gibi sorun yaşayabilirsin.

Herkes elinden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyor. Siz kendi konunuz varken başka konulara aynı sorularınızı yazarsanız mesajlarınız silinir.
Yosemite deneyebilirsin macOS Yosemite 10.10 İmajı
Fakat HDMI desteğim olmadığı için görüntüde senin de belirttiğin gibi sorun yaşayabilirsin.

Anladım teşekkür ederim. Maverickste yaşamadım. Tek sorun boot edemedim. Bir video izledim ona göre yapacağım. Olmazsa daha da uğraşmayacam zaten

AHigh sierrayı tekrardan indiriyordum. İndirmeyi durdurdum. 4 GB inmişti. Ben istiyorum ki Recep Baltaş'ın Mavericks 10.9.2 sürümündeki gibi Clover bootlader istiyorum.

Sierra sürümünü sorunsuz şekilde kurdum. Tek sorunum ekran kartı driverini yükledim. Neden ise tek çözünürlük olarak 1024x768 var. Daha sonra internet driveri Multibeast programı sayesinde yüklesem de internet gelmedi. Clover bootloader ile gereken işlemleri yapsam da USB olmadan boot edemiyorum. Yardımlarınızı bekliyorum.

USB olmadan boot için bu rehberi inceleyin.
[Çözüm] macOS USB Olmadan Boot etme
Config dosyanda Inject Nvidia işaretli ve Inject Intel işaretsiz olsun.
İnternet için AIDA ile donanımını öğrenip paylaş.

Linkte ki dediğiniz yol ile yapmadım. Clover EFI ile yaptım. Daha sonra USB içindeki EFI dosyasındaki gerekli dosyaları kopyaladım. Nasıl söylesem Inject Nvidia ve Inject EDID seçeneklerini seçince ekranda titreme olmuyor. Seçmeyince oluyor.

Realtek RTL8168C/8111C PCI-E Gigabit Ethernet Adapter (PHY: Realtek RTL8211/8212) PCI

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı