ASUS p5ql Pro anakartta Q9650 overclock edilebilir mi?

aldojones142

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba konuda yazdığım gibi anakartım ASUS p5ql Pro ve anakartta Q9650 işlemci takılı. Overclock yapabilir miyim? Yardımcı olur musunuz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Konu açmadan önce YouTube üzerinden araştırma yaptın mı? Zira video izlemek daha açıklayıcı ve daha net fikir sahibi yapacaktır.

Hayır henüz bakmadım ilk önce buraya yazmak istedim peki bir şey daha soracağım elimde Intel'in normal stok fanı var işlemciyi en fazla ne kadar hıza çıkarmalıyım.
Yapabilirsiniz tabii ki, anakart yonga seti OC yapmaya müsait. Daha net bilgi verebilmek için birazdan bilgisayara geçeceğim.
Tamam teşekkür bekliyorum.
Yapabilirsiniz tabii ki, anakart yonga seti OC yapmaya müsait. Daha net bilgi verebilmek için birazdan bilgisayara geçeceğim.

Son düzenleme:
Ekran görüntüsü 2021-11-11 221911.png

Stok fan kullandığınızdan voltajlarla falan işimiz yok, boşta ve yükteki sıcaklık değerleri ne durumda? Ona göre voltaj da ayarlayabiliriz. Attığım resimde işaretlediğim iki yerin ilkini "Manuel"e getirin. Ardından İkinci işaretli ayarı en düşük frekansa çekin. "AI Overclock Tuner" sekmesini Manuel yaptıktan sonra gelen CPU FSB ayarını, RAM frekanslarını düşürdükten sonra 375 yapıp ayarları kaydedip çıkın. Ardından stres testine sokun işlemciyi. Birkaç dakika içinde 75'li dereceleri geçiyorsa hiç OC ile uğraşmayıp soğutma sistemini geliştirin sistemin. Çünkü 375 FSB hiçbir şey :) Ben P5QD Turbo ve P5Q SE ile 450 FSB'leri gördüm.

Eki Görüntüle 1211928

Stok fan kullandığınızdan voltajlarla falan işimiz yok, boşta ve yükteki sıcaklık değerleri ne durumda? Ona göre voltaj da ayarlayabiliriz. Attığım resimde işaretlediğim iki yerin ilkini "manuel"e getirin. Ardından ikinci işaretli ayarı en düşük frekansa çekin. "AI overclock tuner" sekmesini manuel yaptıktan sonra gelen CPU FSB ayarını, RAM frekanslarını düşürdükten sonra 375 yapıp ayarları kaydedip çıkın. Ardından stres testine sokun işlemciyi. Birkaç dakika içinde 75'li dereceleri geçiyorsa hiç OC ile uğraşmayıp soğutma sistemini geliştirin sistemin. Çünkü 375 FSB hiçbir şey :) ben p5qd Turbo ve P5Q SE ile 450 FSB'leri gördüm.

Hocam şu an bilgisayar yanımda değil ama en kısa sürede dediklerinizi yapıp sizi bilgilendirecegim. Boşta ve yükteki sıcaklığı görmek için hangi programı kullanmalıyım ona göre de size bilgi vereyim.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı